Kultúra » Multimédia

Véget ért a TIFFszereda

Öt napig, július 2–6.között újra filmes központtá vált Csíkszereda.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

TIFFszereda 3
Találkozunk 2015-ben a TIFFszeredán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 08., 09:42
0 hozzászólás. 

A TIFFszereda Nemzetközi Filmfesztivál a friss magyar és román filmek mellett számos külföldi sikerfilmet is elhozott a székelyföldi városba: többek között Szász János Kristály Glóbusz-díjas A nagy füzet című filmjét, Fliegauf Benedek Csak a szél című, Ezüst Medve-díjas alkotását és a kolozsvári TIFF idei fődíjas és alakítás-díjas filmjét, a Stockholmot.

A vasárnap esti fesztiválzáró ünnepségen Bogdán Zsolt művészeti igazgató arról beszélt, mennyi odaadásra, lelkesedésre van szükség egy filmes maraton megszervezéséhez.

Egy ilyen horderejű esemény csak akkor maradhat életben, ha a város lakossága mellé áll és jelenlétével támogatja. Idén a fesztivál alatt zajlott a Világbajnokság és az Ezer Székely Leány Találkozó is, így a csíkszeredaiak több program közül választhattak kedvükre valót.

Nagy Mihály Zoltán, a Román Kulturális Intézet alelnöke felszólalásában hangsúlyozta: a TIFFszeredának köszönhetően a Székelyföld is bekerülhet a filmes körforgásba, megismerheti a világ különböző részein születő alkotásokat.

Hegedüs Csilla, a kulturális minisztérium államtitkárának üzenetét tanácsosa, Bartha Réka tolmácsolta. A köszöntő szavak a TIFFszereda születésének pillanatát idézték, a rendezvény fejlődéséről, növekedéséről szóltak.

A Gála közönsége a záró vetítés előtt megnézhette azt a három videoklipet is, amelyet az EducaTIFF program 9–11. osztályos csoportja készített a TIFFszereda négy és fél napja alatt.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."