Kultúra » Multimédia

Udvarhelyi filmesek munkáit vetítik

Dokumentumfilmeket lehet megnézni Székelyföldön és a szórványban, a Transikon Egyesület Vándormozi elnevezésű programsorozatán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

JakabErvinSimoIbolya
A két rendező filmjeit lehet megnézni
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. november 07., 13:30
0 hozzászólás. 

A rendezvénysorozat célja székelyföldi alkotók filmjeit vetíteni különböző erdélyi településeken, ugyanakkor találkozási lehetőséget biztosítani a kortárs filmesek és a nézők között.

A Vándormozi ezúttal Simó Ibolya Tomi, Ervin és az iskola, valamint Jakab Ervin A Nagy-Küküllő útja című dokumentumfilmjeit vetíti négy településen a hónap folyamán: a múlt vasárnap Székelyvarságon bemutatott Tomi, Ervin és az iskola című dokumentumfilmet november 8-án, szerdán Nagyszebenben is levetítik, vasárnap pedig Oroszhegyen láthatja a nagyérdemű A Nagy-Küküllő útját.

A Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon díjazott dokumentumfilmet a Brassó megyei Négyfaluban is bemutatják november folyamán. Ugyanakkor nem csupán filmvetítések zajlanak az említett településeken, az érdeklődők találkozhatnak a filmek rendezőivel, előadással és kötetlen beszélgetéssel egybekötött közösségi filmnézést biztosítva ezzel az erdélyi dokumentumfilmkedvelőknek.

Jakab Ervin A Nagy-Küküllő útja című filmjét már láthatták korábban a székelyudvarhelyiek, ugyanakkor Simó Ibolya Székelyvarságon forgatott alkotását, a Tomi, Ervin és az iskola című dokumentumfilmet november 11-én, szombaton 17 órától mutatják be a székelyudvarhelyi moziban.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."