Kultúra » Multimédia

Udvarhelyi lány nyerte a TIFF díját (videó)

Prostitúció, kábítószer és vér – találunk belőlük bőven Simó Ibolya díjazott kisfilmjében. Kattintás után megnézheted az előzetest.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

tokeletes befektetes
Képernyőfotó a Tökéletes befektetés előzeteséből
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2016. június 02., 15:59
1 hozzászólás. 

Szerdán, június 1-jén szervezték az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál végső szakaszát, ahol a hét döntőbe jutott alkotás levetítése mellett a díjátadót is megrendezték. Az este abszolút győztese a székelyudvarhelyi Simó Ibolya lett, a Sapientia EMTE hallgatója, aki a verseny hely filmek versenyét nyerte meg és az ezért járó 1500 euró mellett a román Emberkereskedelem Elleni Nemzeti Ügynökség által felajánlott 500 eurót is bezsebelte, amiért elmélyült a témában.

Tökéletes befektetés című filmje ugyanis az emberkereskedelemről, erőszakról, kábítószerekről és a környezetünkben történő gengszterélet minden velejárójáról szól, ráadásul a zeteváraljai gátnál játszódik, amitől még közelibbnek hat a helyi nézőknek.

További udvarhelyi vonatkozása is van a filmnek, hiszen Magyari Tekla a szereplők listáját gazdagítja, Bálint Arthur végezte az operatőri munkát, illetve Fecső Zoltán a film egyik gyártásvezetője, Balázs Gyöngyi a díszlet- és jelmeztervező, Cári Tobor felelt a zenei aláfestésért, szóval a technikai stábnak is több mint fele itt él, vagy innen ment el.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2016-06-02 22:11:32
Apropó Tömegfutás fotók - sztem lassan ideje lenne egy dupla kattintásos-teljes képernyős funckiót beépíteni a fotó böngészőbe így tizennnemtudomhány év után... kicsit haladni a korral...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."