Kultúra » Multimédia

Félszigetelj féláron

Románia legnagyobb fesztiváljának tízedik kiadása egy hatalmas meglepetéssel vár: felezik a jegyárat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Fșlsziget Fesztivál
Féláron a Félszigeten
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 15., 17:37
0 hozzászólás. 

Az augusztus 23-26. között, Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határán, a Maros partján zajló fesztiválra augusztus elsejéig 100 lejért lehet bérletet váltani négy felejthetetlen napra, és 40 lejbe kerülnek a napijegyek. A jegyek árusítása május 15-én indult az Eventim jegyterjesztő hálózatában. Augusztus elsejétől elővételben és a helyszínen egyaránt 150 lej lesz a bérlet ára, és 60 lejbe kerülnek a napijegyek.

„A Félsziget fesztivál tízedik kiadását együtt szeretnénk ünnepelni azokkal, akikkel az elmúlt években együtt buliztunk Erdély legnagyobb rendezvényén - ezért döntöttünk úgy, hogy mindenki számára hozzáférhető jegyárakat szabunk meg, hogy az esetleges anyagi nehézségek se állhassanak a közös ünneplés útjába" – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató.

„A jegyárak csökkentése természetesen nem jelenti azt, hogy csökkenne a színvonal, idén is változatos, több nagy sztárt, de romániai és magyarországi előadókat is szép számmal felvonultató programmal várjuk vendégeinket. Szintén a hűséges rajongóinknak üzenünk azzal is, hogy több olyan előadót is meghívtunk, aki az elmúlt években felejthetetlen fellépésekkel járult hozzá a fesztivál sikeréhez" – tette hozzá.

A visszatérő sztárok között lesz a német André Tanneberger, az ATB néven ismert trance-óriás, aki korábban már kétszer töltötte meg csordultig az Arénát önfeledten táncoló rajongókkal. A német Josh Gallahan fellépése is az elektronikus zenei programot erősíti a Félszigeten.

Visszatér a fesztiválra a francia Babylon Circus is: a tíztagú reggae-ska kollektíva fellépése a 2010-es Félsziget egyik abszolút csúcspontja volt.

Németországból érkezik az immigrantski raggamuffin nemzetközi válogatottja, a Rotfront. A minden bevándorló ügyét képviselő banda számos magyar kötődéssel is rendelkezik – egyik alapítója Wahorn Simon, és Gryllus Dorka is énekel náluk – de nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a Rotfront a világ egyik legizgalmasabb, legpörgősebb élőzenekara.

A nemzetközi underground színtér egyik nagy kultuszzenekarának számító New Model Army szintén a Félsziget idei vendégei között lesz. A brit zenekar 1980 óta tartozik a legizgalmasabb bandák közé, modern punkos, de műfajilag besorolhatatlan zenéjük számos zenei stílus megszületéséhez vagy alakításához járult hozzá.

Természetesen a magyar zenekarokról sem feledkezett meg a Félsziget: elsőként a fesztiválon idén először koncertező, az Eurovíziós dalfesztivál idei kiadásán Magyarországot képviselő Compact Disco zenekart jelentették be.

A Félsziget fesztivál tízedik kiadásával kapcsolatos információkat a ide kattintva illetve a rendezvény Facebook-oldalán lehet megtalálni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."