Kultúra » Színház

Májusban sem lazít a színtársulat

Miniévaddal rukkolnak elő a városnapokon és utoljára láthatjuk ebben az évadban a felújított Köztársaságot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

bf-zenko-0221
Köztársaság - bérletes előadással búcsúzik. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. május 07., 16:33
0 hozzászólás. 

A tapasztalatok szerint a nézőközönség száma igencsak megcsappan májusban, holott a színtársulat ebben a hónapban sem lustálkodik. A pangást pörgésre váltaná a Tomcsa Sándor Színház vezetősége, ezért az évad legsikeresebb előadásai mellé nívós vendégelőadást is kínál néznivalóként.

Mit, mikor láthatunk és milyen nagy esemény előtt áll a társulat – ezt újságolta Nagy Pál ideiglenesen kinevezett igazgató és Csurulya Csongor művészeti vezető. A legközelebbi színházi produkciót, Katona József klasszikus drámáját, Bánk Bánt, május 8-án, szerdán este 7 órától láthatja a nagyérdemű Bocsárdi László rendezésében, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásában. A vendégjátékra jegyek, 20 lejért, még vásárolhatók a színház jegypénztárában.

Felújítva, feszesebbre szabva köszön vissza május 10-én, ebben az évadban utoljára Szálinger Balázs Köztársaság című drámája. Az előadásra a Kovács György bérletek érvényesek. Aki még nem látta, ne hagyja ki.

A Köztársaságot Budapesten, a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén – ahová meghívást kapott a társulat – is bemutatják. A Thália Színházban május 17-én lép fel az udvarhelyi színtársulat – az előadásról tévéfelvétel is készül.

A Székelyudvarhely Tavasza rendezvénysorozatba egy miniévaddal kapcsolódott be a színtársulat. Május 21., 22-én a Fel is út, le is út című komédiát játsszák, május 23-án pedig Barabás Árpád egyéni előadását, Gogol: Az őrült naplója című monodrámát lehet megnézni. A jegyeket potom 5 lejért lehet megvásárolni.

Bár a programban az Egy lakodalom szerepelt eredetileg, május 28., 29-én mégis a nagy sikerű V-day tér vissza a színpadra:  a Tóth Árpád rendezte stúdióelőadást már nem a miniévad részeként és nem kedvezményes áron lehet megnézni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."