Kultúra » Színház

Megpendült a színház, irány tapsolni!

Végre bemutatják a nyár óta várva várt, híres-neves rendező által színpadra vitt előadást. Amit a világon soha, sehol többé nem fognak játszani.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

fotó: szinhaz.ro/Balázs Attila
fotó: szinhaz.ro/Balázs Attila
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. október 15., 16:10
1 hozzászólás. 

Az egyik leghíresebb román rendező vitte színpadra még tavasszal A szebb az élet a halál után című előadást, melyet október 16-án és 17-én 19 órától tekinthet meg először a nagyérdemű. Mihai Măniuțiu maga írta a szöveget kifejezetten az udvarhelyi társulatra, így sehol másutt nem kívánja többé bemutatni – nyilatkozta Csurulya Csongor művészeti igazgatónak. Állítólag a fordítás is zseniális, Karácsonyi Zsolt költő, műfordító magyarította.

Csütörtökön a Tomcsa Sándor bemutató bérleteseket, pénteken pedig a Nyirő József felnőttbérletes nézőket várják.

Az élet és halál problematikáját körüljáró előadás műfaja sem mindennapi, a rendező az általa kitalált metafizikai kabaré kategóriába sorolta. Hogy mit rejt ez a meghatározás, megtudhatjuk csütörtökön és pénteken a színházban – rejtélyeskedett Csurulya keddi sajtótájékoztatóján.

Határmentes övezet

Tudtunkra adta, hogy ez a darab egy újabb stáció azon az úton, melyet a színház kijelölt magának, és affelé vezet, hogy a társulat mindinkább olyan előadásokat hozzon létre, amelyek túlmutatnak a város, a megye és akár az ország határain.

Ez olyannyira sikerült, hogy beválogatták a legrangosabb romániai színházi seregszemlére, azaz az Országos Színházi Fesztiválra. Bukarestben az Odeon színházban fognak fellépni október 24-én 18 és 20.30 órától. Majd Budapestre utaznak, hogy a Rendes feltámadást adják elő a Határon Túli Színházak Hétfője nevű rendezvényen a Thália színházban.

Úgy felpörgött a társulat programja, hogy mintegy 66 előadással lepik meg decemberig a nézőket. Budapest és Bukarest mellett Székelykeresztúron is jelen lesznek, és Csíkszeredából 100 néző érkezik hozzánk október 21-én, az ottani Interetnikai Fesztivál keretében, ők az Oidipuszt tekintik meg. Ez az előadás bérleten kívüli, szabadjegyes és rendkívül kedvezményes áron, 5 lejért kínálják. Főleg a mostani kilencedikeseknek ajánlják, akik tavaly még gyerekbérletesek voltak, és az idei diákbérletükbe nem került bele ez az előadás.

Október végén már a tavaly színre vitt Rendes feltámadás felújított változatát nézhetik meg a Tamási-rajongók, novemberben pedig még háromszor lesz Szebb az élet a halál után. Ha nem akarunk a jegyekről minden előadás előtt gondoskodni, váltsunk bérletet. Vigyázat, vészesen fogynak: a színház az idén mind a felnőtt-, mind a gyerek-, mind a diákbérletesek terén jobban teljesít!



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sunloverdj
2014-10-16 04:29:39
WELCOME...
WOW&YUMMY.Congratulations.Szívből gratulálunk,változatos előadás.VIVA LIBERTAD&AMOR&PASSIONES&SENSATIONS E ESPERANZA...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."