Kultúra » Színház

Szeretik a Bánk bánt, elvtársak?

Ha igen, akkor a szerdai előadást feltétlenül nézzék meg, és vegyenek idejében jegyet. Vasárnap indul a dráMA kortárs színházi találkozó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

bankbanujvidekiszinhaz
Fotó: Újvidéki Színház
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. október 01., 15:19
0 hozzászólás. 

Az október 4. és 9. között lezajló, több előadást és koncertet, illetve közönségtalálkozót felvonultató dráMA találkozó a Tomcsa Sándor Színház legfontosabb éves (igaz, a tavaly elmaradt) rendezvényévé nőtte ki magát – a programjáról itt már írtunk, de a színház honlapján is megvan a részletes program, ahol a támogatókat is meg lehet találni.

Az újvidéki színház Bánk bán előadása ígérkezik a találkozó egyik legnagyobb durranásának, szerdán 18 órakor a nagyteremben játsszák a sokszorosan díjazott és Pécsen botrányt is okozott darabot. A kortárs román és magyar írók drámáit bemutató találkozón a Bánk bán „kakkukktojás, de annyira más és annyira rólunk szól, hogy megérdemli az udvarhelyi közönség, hogy megnézhesse" – mondta Nagy Pál színházigazgató a rendezvénysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón. Ebben a videóban 10.35-től van egy összeállítás a darabról.

Erre az előadásra 25 lej lesz a jegy, a vasárnap esti Piaf-műsorra 5, a többi előadás megtekintésének ára 10 vagy 15 lej lesz, de korlátozott számban 80 lejért bérletet is kínálnak. Érdemes előre beszerezni a jegyeket, mert az előadások többsége stúdióelőadás, ami kb. száz néző számára élvezhető.

A két román előadást (Gianina Cărbunariu: Tipografic majuscul, Bukaresti Odeon Színház – kedd, 19 óra és Peca Ştefan: A szentgyörgyi szent, Sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház, csütörtök, 19 óra) magyarul feliratozzák, úgyhogy ez se riasszon el senkit. A programban a stúdió a koncerttermet jelenti, a színpadi stúdió azt, amikor a székek is a nagyterem színpadán lesznek, a nagytermi stúdió pedig azt, hogy a nagyterem első felébe engednek be nézőket, a hátsó részt lefüggönyözik.

Több közönségtalálkozó is lesz a dráMÁn, többek között itt lesz Székely Csaba drámaíró is, akinek a Szeretik a banánt, elvtársak? című darabját a zárónapon, október 9-én 17 órától lehet megnézni. Aznap a Friday Rehab zenekar a G. Caféban zárja az idei színházi találkozót.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."