Kultúra » Színház

Maksa is felköszönti a Vitéz Lelkeket

Október 18. és 24. között a negyedévszázados Vitéz Lelkek szülinapi rendezvénysorozatra invitál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

VitezLelkek
Szász-Mihálykó Mária és a Vitéz Lelkek, fotó: archívum
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. október 15., 15:48
0 hozzászólás. 

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Tamási Áron Gimnázium színjátszócsoportja, a Vitéz Lelkek. Szász-Mihálykó Attila némettanár kezdeményezésére született meg a társulat, amely első ízben Tamási Áron Vitéz lélek című darabját vitte színre 1990-ben, emiatt a gyerekek javasolták azt, hogy legyen belőlük Vitézlélek Kft., ami a későbbiekben Vitéz Lelkekre módosult.

Szász-Mihálykó Attila halála után felesége, Mária vette át a társulat irányítását 2000-ben, és a mai napig ő vezeti. A 25. évfordulót egy hétig tartó kulturális rendezvénysorozattal ünnepli a színjátszó csoport.

Októbert 18-án, 13 órától Cormos Ottilia üvegfestmény-kiállítását nyitják meg a Művelődési Házban, majd 15 órától az elhunyt alapító sírját koszorúzzák meg a katolikus temetőben. 19-től kezdődően minden nap előadásokat tekinthetünk meg. Hétfőn 19 órától a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című színdarabot a Székelyföldi Filharmónia nagytermében (volt Stúdió Mozi) láthatjuk majd.

Keddtől az előadások a Tamási Áron Gimnázium dísztermébe költöznek, ahol aznap 17 órától Óz a nagy varázsló, 19 órától a Vedd el tőlem ezt a nagy szerelmet című darab kerül színpadra. Szerdán ugyanitt 5 órától a Bösendorfer lesz megtekinthető, majd hét órától Equus néven egy bemutató előadással készül a társulat. Az egykori vitézek sem maradnak színjátszás nélkül, csütörtökön 19 órától az ők előadásában nézhetjük meg a Komámasszony hol a stukker? című darabot.

Pénteken 19 órától a Székelyföldi Filharmónia nagytermében Maksa Zoltán Karinthy-gyűrűs magyar humorista szórakoztatja az egybegyűlteket. Az 1990-es Humorfesztivál fődíjasa a Maksa Híradóval vált ismertté országszerte.

A Vitéz Lelkek szombaton gálaesttel zárja a szülinapi rendezvénysorozatot, ami ugyancsak a Székelyföldi Filharmónia nagytermében lesz megtartva 19 órától. A szervezők fent tartják a programváltoztatás jogát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."