Kultúra » Színház

Shakespeare lesz az első a menün

Néhány napja megkezdődött az új évad a Tomcsa Sándor Színház számára, már zajlanak az olvasópróbák a vendégművészekkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

evadkezdes2016
Antal Csaba (balra) visszatért, Barabás Árpád (jobbra) ismét rendezni (is) fog. Fotó: Facebook.com / Tomcsa Sándor Színház
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. augusztus 30., 09:55
0 hozzászólás. 

Múlt héten lejárt a nyári szünet a Tomcsa Sándor Színház számára. A társulat összegyűlt, és elkezdte az idei évad első új, októberre tervezett előadásának olvasópróbáit.

William Shakespeare klasszikusát, a Szentivánéji álom című vígjátékot a sepsiszentgyörgyi Zakariás Zalán rendezi – a rendező nem ismeretlen az udvarhelyi közönség számára, hiszen az elmúlt évadokban ő vitte színre többek közt az idén is műsorra tűzött Roberto Zuccót a Háztűznézőt, a Portugált, az És a csellóval mi legyen?, illetve a Mesél a bécsi erdő című előadásokat is.

A Shakespeare-darabban ismét szerepet vállalt A pletykából is ismert Kozma Attila, a Csíki Játékszín művésze, illetve Sinka Ignác egykori Népszínház-tag is. A székelyudvarhelyi Mihály Szilárd, illetve a szentgyörgyi Dávid Péter szintén benne lesznek az előadásban.

Az évadban továbbra is műsoron lesz A néma cipő története és Az égig érő fa című bábelőadás, az említett Roberto Zucco, a Nyílt tengeren, Az őrült naplója és a Tóték is.

Szeptember 19. és 24. között ismét lesz dráMA fesztivál, az év végére pedig Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc Ibusárját viszik színpadra, ennek Barabás Árpád lesz a rendezője.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."