Kultúra » Tánc

Bekecsben kezdődik az Össztánc

A Bekecs Néptáncegyüttes előadása nyitja meg az Udvarhely Táncműhely ez évi őszi rendezvénysorozatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

Csongor és Tünde
Csongor és Tünde
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 12., 12:53
0 hozzászólás. 

A magyar irodalom egyik klasszikus műve, Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című elbeszélő költeménye inspirálta a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes táncszínházi előadását, amelyet november 12-én, hétfőn 19 órától a Művelődési Ház nagyszínpadán mutatnak be, és amely nyitánya az Udvarhely Táncműhely által negyedik alkalommal megszervezett Össztánc ősszel című fesztiválnak.

csongor es tunde

A hétfő esti táncos produkció témája a boldogságkeresés, amelyet a rendező-dramaturg és a koreográfus páros, Török Viola és Benő Barna Zsolt fogalmazott át a mozgás nyelvére, korszerű tartalommal feltöltve.

„Az előadás egy mai lehetséges módon értelmezi Vörösmarty Mihály filozófiáját, és önmagunk keresését az erdélyi népi kultúra gazdag szellemi közegében, továbbgondolva a néptánc nyelvezetét, sajátságosan építve be a színpadi szöveget az előadás formanyelvébe."

A produkciót az 1998-ban alakult, a nyárádmenti népi kultúra megőrzését, népszerűsítését és továbbörökítését szívügyének tekintő Bekecs Néptáncegyüttes előadásában láthatja a székelyudvarhelyi közönség.

csongor es tunde

Az Össztánc ősszel november 16-án, pénteken este a Maros Művészegyüttes Vannak vidékek című lírai táncelőadásával folytatódik.

Az előadásokra jegyeket elővételben, illetve az előadás megkezdése előtt a Művelődési Ház pénztárában lehet vásárolni. A felnőtt jegy ára 10 lej, diákoknak pedig 6 lejbe kerül a belépő.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."