Kultúra » Tánc

Vitéz a nyitány: kezdődik az 5. Össztánc Ősszel

Táncos képek a megnyitón, drámai sorsjáték a végén: a János Vitéz című előadás indítja, A tékozló fiú zárja a háromnapos folkfesztivált.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
EmberAzEmbertelensegben

Nézd, mit nézhetsz meg! (videó)

Egyenesen Marosvásárhelyről hozzák a centenáriumi év...
KialtoSzo

Vidékre költözik a Néptáncműhely

Az idei évad új előadásával szeretné...
apamtanca3

Kós Károlyra emlékeznek

Mégpedig táncolva. Kezdődik a néptáncműhely idei...

János vitéz
A János vitézzel kezdődik a fesztivál.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. november 22., 14:24
0 hozzászólás. 

Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, a János Vitéz ihlette a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadását, amellyel kezdetét veszi az Udvarhely Néptáncműhely Össztánc Ősszel elnevezésű, a népzene és néptánc jegyében megrendezett fesztiválja ötödik kiadása.

A János Vitéz, „ avagy a hős gyönyörűséges utazása és csodálatos megérkezése, táncos képek kicsiknek és nagyoknak Petőfi Sándor műve nyomán"- Baka Gábor rendező közös játéka a Hargita Együttes tánckarával. „Petőfi műve csak ürügy, jó kerete egy bájos előadásnak.

Az előadásban a mesés elemek és a helyzetkomikum fonódnak össze pajkos, helyenként burkoltan pajzán humorral. Nem maradnak ki a napjaink valóságára illő célzások sem ... és természetes lesz sok tánc. A műsor minimális eszköztárral, gyakran a régi vásárok vándorszínészei produkciójának

hangulatát idézve, jó szórakozást ígér mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek" – ajánlják a produkciót a nagyközönségnek.

Az előadást november 22-én, pénteken 18 órától lehet megnézni.

Háromszék Táncegyüttes: A tékozló fiú

Szombaton délelőtt technikai okok miatt elmarad a házigazdák előadása, a Tündér Erzsébet című mesejátékot vasárnap délelőtt 10 órától mutatják be, de délután 6 órától színpadon a Maros Művészegyüttes, akik a Kányádi-versből inspirált Fekete Piros – néptánc-színházat mutatják be. Az előadást a neves magyarországi koreográfus, Juhász Zsolt rendezte és koreografálta, munkatársa Kádár Ignácz volt.

Este nyolc órakor kezdődik a táncház, ahol a Heveder Banda, azaz Molnár Szabolcs, Fazakas Levente, Fazakas Albert, Szilágyi Laszló, Bajna György muzsikál és ahová ingyenes a belépés mindenkinek.

November 24-én, vasárnap, a zárónapon mesésen, az Udvarhely Néptáncműhely Tündér Erzsébet című előadásával indul a program délelőtt 10 órakor.

Az 5. Őssztánc Ősszel fesztivál délután az Égvilág Zenekar (Kovács Linda – ének,Ticusan János – gitár, Vitályos Lehel – nagybőgő, Ferencz Áron - ütős hangszerek, Ségercz Ferenc – pásztorfurulyák) A medve nem játék... című interaktív koncertjével folytatódik.

A tisztelt publikumot a koncertterembe várják a 17 és 18 órakor kezdődő hangulatos koncertre.

A fesztivál a Háromszék Táncegyüttes A tékozló fiú című sorsjátékával búcsúzik. A felnőtteknek ajánlott előadást Ivácsony László rendezte, koreografálta Fazakas Misivel és Orza Calinnel közösen. A sorsjátékot este 7 órától mutatják be az udvarhelyi közönségnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."