Kultúra » Zene

Szabadtéri koncertözön a hét végén

Háromnapos lesz a Transylvanian Music Awards díjkiosztója, a központban felállított színpadon hazai és magyarországi előadók lépnek fel. Névsorolvasás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

piramis
A Piramis négy év után jön újra Udvarhelyre
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 09., 16:28
0 hozzászólás. 

A szervezők tervei szerint minden nap több előadó lép fel, lesznek fél-playback, illetve teljesen élő fellépések (a plakátokon előbbieket kicsi, utóbbiakat nagyobb betűkkel tüntették fel).

A pénteki fellépők névsora: Szabó Ádám, Mészáros Elek János (tavaly nyáron már lépett fel itt), Vincze Lilla (emlékszünk, ex-Napoleon Boulevard, Júlia nem akar a földön járni), Varga Viktor, Janicsák Veca, Kocsis Tibor – utóbbiak televíziós zenei vetélkedőkből ismertek.

A Kistehén nem először lép fel városunkban: 2011-ben az akkori Diáknapok fő fellépőjeként koncerteztek a Patkóban, azelőtt néhány hónappal az énekes-gitáros Kollár-Klemencz László és zenésztársai útjai különváltak, a többiek az Intim Torna Illegál együttest alkotják. Kollár új zenészeket toborzott, a Kistehén nevet ő viszi tovább - tavaly újabb lemeze jelent meg az együttesnek Elviszlek magammal címmel.

kistehenBaricz Gergő gyergyószéki, de az X-Faktorban dobbantott nagyot, most élőben lép fel, akárcsak aznap este a Desperado, illetve a csíkszeredai Role.

Szombaton szintén főleg a tehetségkutatókból megismert előadóké a színpad (László Attila, Tabáni István, Lil C., Péter Szabó Szilvia, Stroke 69), majd ismét élő koncertek lesznek.

A Piramis szintén járt már Udvarhelyen, mégpedig a 2009 évi Székelyföldi Rockmaratonon – akkor többen fel voltak háborodva, hogy nem Révész Sándort és Som Lajost látták a színpadon az eredeti felállásból: Závodi János, Gallai Péter és Köves Miklós azért akkor is ott volt a nagy ötösből.

E helyett Nyemcsók Jánost és Vörös Gábort (aki a januári budapesti Slash-koncertet megelőzően gyakorlatilag Facebook-mémmé lett egy meggondolatlan bejegyzésért, amiért később elnézést kért). Az együttes az össze nagy Piramis-örökzöldet eljátssza a koncerten. A Kerozin, a helyi Monyo Project, illetve a Transylmania is fellép az est folyamán.

Szombat estére van még egy nyalánkság, mégpedig Sárik Péter és Pély Barna fellépése a G. Caféban – a zongorista és a gitáros-énekes újabban duóban lépnek fel, erdélyi turnéjuk alkalmával több városban is muzsikálnak. Koncertjüket a G. Caféban szombaton 21 órától (ez a rendezvény nem a TMA-hoz tartozik) hallgathatjuk meg.

Vasárnap MC Badi, Kristóf Katalin, az Insect és a Studio Project lépnek színpadra, de aznap este a Titán zenekar, Kovács Nóra és a Motiva, illetve a Beatrice koncertezik.

A szervezők szerint a fél-playback-koncertek minden nap 19 órától kezdődnek, minden előadó egy vagy két dalt ad elő. 20 órától az említett napi négy zenekar játszik sorrendben, mindegyik nagyjából egy órányit koncertezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."