Kultúra » Zene

Monyóék bevették Kolozsvárt és Londonban idézték meg Freddie Mercury szellemét (videó)

Telitalálat volt a zeneakadémián a szimfonikusokkal játszani, de a két londoni klubkoncert is nagyon ott volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

MonyoKolozsvar1
Fotók: Harmonia Cordis Egyesület
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. december 06., 12:03
0 hozzászólás. 

„A klasszikus zene felemeli a rockzenét, a rockzene pedig konzervál" – vallja Monyo, s ez szerinte a kolozsvári zeneakadémián lejátszott szimfonikus nagykoncertjükre is érvényes volt.

„Mintha kis angyalok vigyáztak volna ránk, olyan volt a filharmóniával játszani, annyira biztonságos" – fűzte még hozzá az együttesvezető, aki egyértelműen sikeresnek ítélte meg a Werner Gábor karmester által levezényelt zenei produkciót. A Monyo Project második szimfonikus nagykoncertje a székelyudvarhelyi Beke István Ferenc által szervezett Harmonia Cordis gitárfesztivál részeként jött létre.

MonyoKolozsvar2

A zenekar összesen 17 dalt játszott a másfél órás koncerten, amin négy instrumentális dal is volt (köztük a Sláger és a Füst), a produkció a Boszorkánymisével zárult.

November utolsóelőtti hetén az együttes két koncertet is adott Londonban, előbb a Dublin Castle-ben, majd a Roadtrip & The Workshop nevű klubban. A Dublin Castle-ben november 24-én, Freddie Mercury halálának 25. évfordulóján volt a fellépés.

A csapat (Molnár „Monyo" Endre – gitár, ének, vokál, Fazakas „Baba" Ilona - ének, Lehner Áron – basszusgitár, Fekecs Ákos – dob) új zongoristával bővült még a szimfonikus koncert előtt: a fiatal Solymosi Kata a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója, ebben a budapesti zeneiskolában tanult korábban az együttes többi tagja is.

Apropó Budapest: Monyóék legközelebbi koncertje Budapesten lesz, december 20-án, kedden este a Szimplában – aki arra jár vagy udvarhelyiként ott él, nézzen be. Február 2-án Berlinben is fellép a Monyo Project, de oda már bajosabb eljutni – remélhetőleg ott sem lesznek egyedül.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."