Kultúra » Zene

Táborban fújják a dalt

Kilencedik esztendeje, hogy nyári tábort szerveznek a fúvósok továbbképzésére Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

trombita
Jövő héten kezdődik a továbbképzés, lehet jelentkezni.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. július 16., 12:25
0 hozzászólás. 

A nyári tábornak július 23-30. között a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Kossuth Lajos utcai (45. szám) épülete ad otthont.  A napi program reggel kilenctől este hétig tart, két óra ebédszünettel, illetve pihenőszünetekkel.

Vacsora után kamarazenélésre kerül sor – a résztvevők óhajának megfelelően – fogalmazott Gergely János szervező, az Udvarhelyszék fúvószenekar karnagya. Az érdeklődők nála jelentkezhetnek a 0745-892189-es telefonszámon.

– A képzést Magyarországról és Németországból érkező tanárok vezetik, és az egészen kezdő hangszeresektől az előadóművészig, vagy éppen frissen diplomázott pályakezdő tanárig mindenki a neki megfelelő oktatásban részesül – mondta el Gergely János zenetanár.

A rézfúvósokon (kürtök, trombiták, harsona, tuba), illetve a klarinéton, fuvolán játszók jelentkezését várják. Az étkezés és szállás a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában lesz, akárcsak az oktatás. A képzés szervezője az iskola mellett az Udvarhelyszék Kulturális Egyesület.

A nyári képzésen hangszertechnikát és hangszermódszertant (tanítási módszertant) lehet tanulni, illetve formációvezetői képzés kapnak a résztvevők, és a kottatár kiegészítésére (hangszerekre, hangszeregyüttesekre vonatkozólag) is sor kerül – tájékoztatott közleményben P. Buzogány Árpád művelődésszervező, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."