Kultúra » Zene

Kistehén a hétvégi menüben

Ezúttal nem szabadtéren, hanem kocsmában lép fel a Kistehén Székelyudvarhelyen: péntek este a G. Caféban koncertezik az együttes.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

alt
Fotók: Csedő Attila / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 06., 16:03
0 hozzászólás. 

Alternatív-lakodalmasból „értelmiségi punkba" ment le a Kistehén az utóbbi években, de sikere töretlen: a 2000-es évek közepén olyan dalokkal, mint a Szájbergyerek, a Szerelmes vagyok minden nőbe vagy a Gyom nyomja az agyamat után a 2010-ben megjelent Picsába az űrhajókkal!, majd a 2012-ben az Elviszlek magammal című lemezekkel újabb hangzást és attitűdöt él meg az együttes.

Székelyudvarhelyen 2011-ben a diáknapokon, tavaly pedig a Transylvanian Music Awardson léptek fel, mindkétszen nagy sikerrel.

A péntek esti koncerten főleg az említett két újabb lemez dalait játssza majd a csapat (Kollár-Klemencz László ének, gitár, Jancsovics Máté dob, Bujdosó János gitár, Vajdovich Árpád basszugitár – utóbbi kettő nemrég az Egy Kiss Erzsi Zene együtessel is fellépett Udvarhelyen), de a következő, ősszel megjelenő albumukról is játszanak egy dalt (Milyen kár) – a koncert végén viszont a régebbi, klasszikusnak számító Kistehén-szerzemények is felcsendülnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."