Kultúra » Zene

A Halott Pénz az év együttese

Kedd este adták át először a Petőfi Zenei Díjat Sopronban, a Telekom VOLT Fesztiválon.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Első alkalommal adtak át Petőfi Zenei Díjat
Első alkalommal adtak át Petőfi Zenei Díjat
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. június 29., 09:33
0 hozzászólás. 

A Halott Pénz Darabokra törted a szívem című feldolgozása Magyarországon az év dala. A Petőfi Rádió alapította Petőfi Zenei Díjat legalábbis ez az együttes kapta az említett dalért.

Az elismerést kedd este Sopronban, a Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján adták át. A gálán nyolc díjat osztottak ki, ebből hármat a Halott Pénz együttes zsebelt be.

Az év dala mellett az év együttese címet is megszerezték, illetve az év videoklipjét is ők tudhatják magukénak, a Wellhello együttessel közösen: a díjat az Emlékszem, Sopronban című dal klipje nyerte el.

Az év női előadója Rúzsa Magdi lett, az év férfi előadója pedig Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája). Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie, az év dj-jének Karányit választották, az év koncertje díjat Ákos kapta a tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vehetett át Bereményi Géza.

A díjat a Petőfi Rádió alapította a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek. A szobrocska Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázolja. A jelölés alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület.

A jelöltekre június 20-ig lehetett szavazni a www.petofilive.hu oldalon, majd a szakmai testület is újra voksolt.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."