Kultúra » Zene

Beperelné a TVR-t Nagy Feró

Nagy Feró szerint politikai okokból indult eljárás a Beatrice zenekar ellen a kolozsvári koncertjük miatt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

Nagy port kavart Nagy Feróék huszonöt éves dala. Fotó: KMN
Nagy port kavart Nagy Feróék huszonöt éves dala. Fotó: KMN
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. augusztus 22., 16:09
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyi koncertjükön nem is játszották be azt a videót, amely miatt múlt kedden, a Kolozsvári Magyar Napokon a román közszolgálati televízió (TVR) irredentának, fasisztának és más hasonlóknak bélyegezte Nagy Ferót és zenekarát, a nagy múltú Beatricét. A tévécsatorna úgy értelmezte, hogy az Utálom az egész XX. századot című daluk pozitív színben tünteti fel Joszif Visszarionovics Sztálint, Adolf Hitlert, illetve az Iszlám Állam terrorszervezetet, a zenekar ellen eljárás is indult.

A Maszol szerint a TVR tudósításában egy olyan részlet is szerepelt egy másik dalukból, amelyet a kolozsvári koncerten elő sem adtak, s ezek alapján revizionistának titulálták a zenekart.

„Akik az eljárást indították, azt sem tudják, miről szól ez a dal" – reagált Nagy Feró a Riposztnak arra, hogy egy ügyész és egy rendőr vizsgálja, a koncerten elhangzottak kimerítik-e a fasiszta, rasszista, idegengyűlölő jelképek használatát, bűncselekménynek minősülnek-e.

Nagy Feró szerint félreértés történt. „A dalunk és a hozzá tartozó képsorok épp arról szólnak, hogy ezek a nagy hatalmú politikai vezetők mennyi rosszat tettek az emberiséggel" – magyarázta. Hozzátette: biztos abban, hogy ez az eljárás nem is ellenük, hanem a Kolozsvári Magyar Napok ellen szól. A Krónikának adott interjújában közölte, be fogják perelni a román televíziót.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."