Lyukasóra » Bulikörkép

Hétvégi bulikörkép – 51. hét, szombat-vasárnap

Eheti bulikörképünk folyatása, a fennmaradó két nap buliprogramjával.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
femiligaj

Legyen ez a család hétvége!

Palacsinta, bringatúra, pálinkaszedés, kecseti...
zorallgyerek

Sör, sport, szerelem és rock’n’roll a Balaton parton...

Ahol Udvarhely a Fradival játszik, a sörivás annyira...
aa

11. Fishing on Orfű – mi így éltük meg!

Alig két órája nyitották meg a kapukat, de az...

buli
buli
szerkesztoÍRTA: SZÁSZ ATTILA
2009. december 17., 14:18
0 hozzászólás. 


PLAKAT_MOKKA_ Szombaton szokás szerint ismét csúcsosodnak a különböző bulik és koncertek, először nézzük ez utóbbiakat. Az Udvarhelyi Kávéház ad helyet az Orpheusz zenekar évadzáró koncertjének. A hangzásvilág a 13 év alatt megszokott, de fellépésenként mégis mindig új: a cimbalom–gitár–hegedű–szájharmónika centrikus blues–folk. A koncertet reggelig tartó buli követi, melynek házigazdája Szabó Attila. Pár házzal föntebb, de ugyancsak a Szentimre utcában hallhatunk még dübörgést, méghozzá a Szleng kávézóban – itt a Monyo Project koncertezik 21 órától.

A Thunder Rock Club szombatra is időzített egy fellépőt, ez most a Mercedes Band zenekar lesz. Ők 1997-ben alakultak Sepsiszentgyörgyön és azóta is megszakítás nélkül működnek. Tizenkét éves pályafutásuk alatt több, mint 200 koncertet adtak az ország minden sarkában, felléptek fesztiválokon és saját koncertjük is volt jó néhány. Stílusuk a kezdetben klasszikus rockzene volt, ettől időközben némileg eltávolodtak, és egy újabb, frissebb stílust alakítottak ki, melyet egyszerűen csak Nu Rocknak neveztek el. A kezdési időpont és a belépődíj változatlan péntekhez képest, vagyis 21 órától indul a buli, ahova 7 lejért juthatunk be.

hulibuli_plakat_udvarhely_091219

És akkor nézzük, milyen új buliban lehet részünk a hétvégén. Ha valaki jártasabb egy picit Kolozsváron, akkor valószínűleg hallott a Huli Buli nevű összeröffenésről. A kezdeményezés alapötlete annyi volt, hogy összeszedték a fiatalokat (jellemzően egyetemisták) és rendeztek egy bulit, ahol igencsak vegyes a zenei felhozatal, de mindenképpen bulis. A Huli Buli mára már egy fajta branddé nőtte ki magát, hiszen Kolozsvár után Marosvásárhelyre is eljutott, most pedig városunkban is látogatható - a rendezvények az UFF nagyterme, vagyis az Ifiház ad otthont. A bulit rendszerint több játék is kíséri: ezekkel egyszeri, illetve örökös ingyen belépőt, valamint egy láda sört is lehet nyerni. A játékokról részletesebben a buli holnapján lehet olvasni. A tervek szerint Udvarhelyen kéthetente fogják megrendezni, a belépőért pedig jelenleg 5 lejt kell fizetnünk. Saját tapasztalat alapján is mondhatom, semmiképp se hagyjátok ki az eseményt, a kolozsvári bulikból kiindulva nem akármilyen élményben lehet része az odalátogatóknak.

Aztán marad még szombatra néhány buli amibe bele lehet csöppenni. Itt van például a Jungle Clubban rendezett parti, ahol ezen a héten a Spy the Ghost felel a zenéért és a hangulatért. Az Irish Pubba érkezők New disco bulin táncolhatnak, míg a G. Pubban a szokásos szombati rockesten tombolhatjuk ki magunkat.

Most kivételesen nem zárul ennyivel a hét, ugyanis vasárnap is van mit hallgatni. A Kalapos Kávézóban este 21 órától fellép a sepsiszentgyörgyi Silver Proof zenekar. A együttes stílusa leginkább punk, alternative, indie és rock stílusok keveréke. A fiatal együttes tagjai: Nagy-Babos Rebeka (ének), Demeter Lilla (ritmusgitár), Imre Júlia (szólógitár), Sentes Zsombor (basszusgitár) és Katona Tamás (dob). Az zenekar több elismerést is magáénak tudhat, legutóbb a keresztúri Vox FM rádió tehetségkutató versenyének különdíját vitték el. A koncert szokás szerint ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Jó bulizást mindenkinek!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."