Lyukasóra » Bulikörkép

Világsztárok lepik el Erdélyt

Annyi a fesztivál környékünkön, mint égen a csillag. Segítünk neked kiválasztani a tökéleteset.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
femiligaj

Legyen ez a család hétvége!

Palacsinta, bringatúra, pálinkaszedés, kecseti...
zorallgyerek

Sör, sport, szerelem és rock’n’roll a Balaton parton...

Ahol Udvarhely a Fradival játszik, a sörivás annyira...
aa

11. Fishing on Orfű – mi így éltük meg!

Alig két órája nyitották meg a kapukat, de az...

fesztival
Fesztiválmustra, illusztráció
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2017. május 15., 15:09
0 hozzászólás. 

Zeneileg izgalmas nyár elébe nézünk, hiszen az előadók között Grammy-díjasok is lesznek, akik az erdélyieket buliztatják a különböző fesztiválokon. Összeválogattunk nektek néhány fesztivált a környékünkről, és azok fellépőinek legnagyobbjait.

Double Rise

Idén is kétszer kel fel a nap Torockón, hiszen június. 29 és július 2. között, másodjára is megszervezik a Double Rise Fesztivált. Négy napig áll majd a bál a Székelykő lábánál, ahol nappali programok teszik színesebbé a tavaly debütáló összművészeti fesztivát, de lesznek zenei workshopok, filmvetítések, szakmai beszélgetések is.

A fellépők névsora még nem teljes, a szerb trombitaművész Boban Markovic mellett a magyar zenei élet nagyjai közül szemezgethetünk: a Csík Zenekar, a Quimby, a Mary Popkids, ByeAlex és a Slepp, a Hiperkarma, a Biebers, a Kistehén, az Ocho Macho és a magyar raggae nagykövetei a Ladánybene 27 erősítik a fellépők listáját. A Double Rise Fesztivál bérlete idén 179 lejbe, míg a négy napos kemping 39 lejbe kerül.

Vibe

Ha a magyar zenénél és a fiatal fesztiváloknál tartunk, a vásárhelyi Vibe Fesztivált is muszáj megemlítenünk, amelyet július 6. és 9. között tartanak. A nagy múltú Félsziget után jó kis felhozatallal, ismét a fesztiválélet részesévé válik a Maros-part.

A nagynevű magyar előadók (Anna and the Barbies, Wellhello, Hősök, Margaret Island, 30Y, Vad Fruttik, Intim Torna Illegál, Sub Bass Monster, Belga, The Biebers, Akkezdet Phiai) sorát folytatja a „legbetegebb" dubstep dj-ként számon tartott Borgore is, aki biztosan nem kíméli majd a membránodat, és mellette a Pendulum lemezlovasai sem.

Ide április 30-ig 109 lejért válthatsz magadnak bérletet, de ha sátorhelyet is szeretnél, 20 lejjel kell többet fizetned.

A Vibe Fesztivál – ahogyan azt az Electric Castle is szokta – az erdélyi előadóknak is fellépési lehetőséget biztosít, több udvarhelyi zenészt is megnézhetünk majd a Maros partján felállított színpadok valamelyikén. Ott lesz a Palma Hills, az Ugly Astronaut és a Friday Rehab.

Airfield

Az Airfield Fesztivál csupán annyiban fog hasonítani az előbb említettre, hogy piszkosul olcsón megkaphatod a belépőt – 109 lejért elővételben – a Szeben melletti Nagydisznódon tartott fesztiválra. A fesztivál neve árulkodik a helyszínről: egy hangárokkal telített repülő-leszállópálya ad otthont a különleges eseménynek, ami a reggae és hip-hop zene kedvelőinek igazi ínyencségnek számít.

Sajnos a Double Rise és az Airfield között mindenképpen választanod kell, hiszen mindkettőt ugyanazon hétvégén rendezik. Ha szeretted a tavalyi Electric Castle egyik nagy dobását, a Gorgon Cityt, vagy éppen a hip-hop vonalról érdekel Afu-Ra, a Dope D.O.D., Jeru the Damaja, a Looptroop Rockers, netán a raggeaért vagy oda, Ziggi Recadóért, és General Levyért, akkor biztosan nem fogsz hezitálni.

Electric Castle

Az Electric Castle idén sem ad le a már megszokott színvonalból, sőt talán fennállása óta az egyik legkomolyabb névsorral rukkolt elő. Az utóbbi két évben az eső is meghatározó része volt a Bánffy-kastély körül rendezett fesztiválnak, csak remélni tudjuk, hogy idén ez nem lesz így. Bár a helyzetmegoldás és tapasztalat a tavaly azt mutatta, hogy még egy combra felszigetelőszalagozott gumicsizmával és esőkabáttat is jól lehet bulizgatni. Sőt, Paul Karkbrenner buliján még a hangulathoz hozzá is segített a lézerfüggönyön áthulló eső. Idén, július 12. és 16. között bulizhatsz az elektronikus kastélyban.

Első nap már a Grammy-díjas Zedd zenéire bulizhatsz, második nap a szobrocskát szintén bezsebelő Paul van Dyk zúz a lábaid alá egy pici zenét. Rajtuk kívül még olyan nevek lépnek fel a fesztiválon, mint deadmau5, Franz Ferdinand, Moderat, Alt-J, Trentmoller, House of Pain, Nero, Dj Sneak vagy Maceo Plex.

Az Electric Castle július 12. és 16. között lesz megrendezve, ide 499 lejbe kerül a teljes fesztiválbérlet, amennyiben nem váltod ezt ki csütörtökig, ugyanis május 18-ig lehet kedvezményes áron megvásárolni 439 lejért.

Untold

A másik kolozsvári nagydurranás az Untold Fesztivál lesz, amely tavaly egy a Tomorrowlandhez hasonló koncepcióval állt elő. A tavaly 300 000 látogatót odacsalogató fesztivál, megőrizve hagyományait, főleg lemezlovasokkal támad idén is.

Ott lesz 2017-ben a DJ Mag által legjobb előadónak választott Martin Garrix, az Untold szinte házi előadójának tekinthető Armin van Buuren, továbbá Afrojack, Axwell&Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell és Steve Aoki.

Ha szereted a lemezlovagokat, de egy kicsit más irányvonalat képviselsz, akkor a fesztivál techno-felhozatalának nagyon fogsz örülni, hiszen Jamie Jones, Loco Dice, Solomun, Svan Vath, Chris Liebling és a Dubfire is bulit csinál. Idén 415 lejért lehet bérletet vásárolni az augusztus 3. és 6. között zajló partyvonatra.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."