Lyukasóra » Katedra

Üzleti tanácsadásban remekeltek a gimisek

A Tamási Áron Gimnázium Limitless csapata nyerte a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
polgarvedelmigyakorlatLorinczCsabaPH

Asztal alatt, mintha baj lenne, de nincsen

Szirénáztak, jött a tűzoltóautó és a sok egyenruhás...
Dósa Zoltán, fotó: Pál Edit Éva

Rendszeresen becsapjuk magunkat

Nincs nekem semmi bajom, csak egy kis agydaganat. De...
A szerző fotója.

Az ördögűzés, mint szakma

Tudtad, hogy a Vatikánnak hivatalos ördögűzője van?...

Limitless
Szentes Kunigunda, Bálint Alexandra Teodóra, Fehér Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. április 16., 12:22
0 hozzászólás. 

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete 2013-ban ötödik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét.

A háromfordulós versenyre az erdélyi magyar középiskolák háromfős csapatai jelentkeztek. Az idén az on-line vásárlás, az e-kereskedelem volt a téma.

Az elmúlt hétvégén a Tamási Áron Gimnáziumból három csapat is jelentkezett, ezek közül a Limitless csapat (Szentes Kunigunda, Bálint Alexandra Teodóra, Fehér Attila) megnyerte a kolozsvári döntőt.

„Két forduló után 16 csapat között jutottunk döntőbe. Szombaton hét órán át dolgoztunk az esettanulmányon. Egy prezentációt és egy egyoldalas menedzseri jelentést kellett készítenünk. Késő estig próbáltunk a másnapi bemutatóra. Vasárnap négy csoportban versenyeztünk, ahonnan bejutottunk a végső fináléba. Így még egyszer be kellett mutatnunk az egyesített zsűrinek és az egész hallgatóságnak. A zsűri a legjobbnak találta a bemutatónkat, amelyben nagyon sok ötlettel álltunk elő. Kicsit nehéz volt kiválogatni, rendszerezni az ötleteinket. Úgy tűnik jól sikerült a válogatás és megérte a befektetett munka"- mondták a versenyzők.

Dimén-Varga László, a Gimis csapat felkészítő tanára szerint óriási eredmény értek el diákjai.

„Az esettanulmány-versenyeket sokkal fontosabbnak tartom, mint a tantárgyversenyeket, mert amíg ott elméleti tudást mérünk, addig az esettanulmány-versenyek során valós cégek problémáira kell megoldást keresniük a diákoknak. Rengeteg kreatív ötlettel találkozhatunk, és ami még nagyon fontos, hogy az ötletek életképességét olyan zsűri előtt kell megvédeni, amelynek tagjai az üzleti életben gyakorolják a szakmát. Az ilyen tapasztalat és tudás megszerzése akkor is egy életre szólna, ha a csapatunkat nem is díjazták volna. Őszintén remélem, hogy azok a diákok, akik ilyen versenyeken részt vesznek, meglátják a lehetőséget abban, hogy itthon sikeresen vállalkozzanak, vagy itthoni vállalkozások megerősödéséhez járuljanak hozzá tapasztalatuk és tudásuk által" – fogalmazott Dimén-Varga László.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."