Lyukasóra » Pályázatok

Verestóy: jók legyetek

Hatodik alkalommal vehették át az első ösztöndíjukat a Dr. Verestóy Attila Alapítvány pályázatának nyertesei.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó

Na, ez a művészet!

Fiatal erdélyi művészeket mutat be új...
uh-mikulas-rajzverseny-zseb

Egy gyerekrajzzal most játékot nyerhetsz!

A te lurkód tudja már, mit kér a Mikulástól? Kérdd...
Heted7Suli

Csapatostól indul az ősz az UFF-nál

Heted7Sulira, Legendás Amatőr Színjátszó Fesztiválra...

Dr. Verestóy Attila Alapítvány pályázat
A szenátor személyesen adta át az első havi ösztöndíjat. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. szeptember 13., 10:26
0 hozzászólás. 

Az alapító által felajánlott 22 plusz 11 helyett az idei tanévben összesen 25 Hargita megyei középiskolás és 12 nappali tagozatos egyetemista továbbtanulását segíti havi 250 illetve 400 lejes tanulmányi ösztöndíjjal a Dr. Verestóy Attila Alapítvány – köszönhetően A jövő magad vagy! elnevezésű pályázatának nemes célját felkaroló ABC Impex, Szilánk Stile, Consensus Kft-nek és egy magánszemélynek. A szerencsés diákok szeptember 12-én délelőtt a Junior Étterem konferenciatermében az alapító-névadó politikus, a kuratóriumi tagok és szüleik jelenlétében írták alá a szerződést és a vették át az első havi ösztöndíjat.

Ebben az évben is azok a kiváló tanulmányi eredményeket elért és makuláttlan magaviseletű , de hátrányos anyagi helyzetben levő diákok kapták az ösztöndíjat, akik méltók a bizalomra és tudatában vannak, hogy a segítség, amit az Alapítványtól kapnak, megelőlegezett bizalom arra, hogy tudásukat szülőföldjükön fogják kamatoztatni.

Dr.Verestóy Attila Alapítvány_pályázat Fotó: Csedő Attila„Ez egy kölcsön, amit nem az Alapítványnak kell visszaadni, hanem majd egyszer azoknak, akik rászorulnak a segítségre"- fogalmazott köszöntőjében Verestóy Attila szenátor, aki kifejezte abbéli reményét, hogy a diákok értik, érzik, hogy ez az ösztöndíj nem csak pénzt jelent, hanem felelősségvállalást és annak tudatát, hogy a 37 diák egy kis közösségbe tartozik. Ugyanakkor további segítségnyújtásról is biztosította a diákokat, akiknek sikert, jó munkát kívánt és azt üzente: legyenek jók.

Az ösztöndíjak odaítélésének szép, de nehéz feladatáról beszélt Nemes Melinda ügyvezető igazgató, aki számokban is összegezte a hatodik pályázatot – a júliusban meghirdetett helyekre a határidőig 50 Hargita megyei településről, 20 középiskolából és 18 egyetemről összesen 169-en (76 középiskolás, 89 nappali tagozatos egyetemista és 4 kutató) pályáztak. 

A pélyázók számát figyelembe véve az  Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy nem csak A jövő magad vagy! sikeresen pályázóit segíti, de felvállalja az arra érdemes pályázók támogatását is. Így megtérítik öt szociálisan hátrányos helyzetű diák bentlakási költségeit, hatnak pedig az ingázási költségeit fedezik. Az Alapítvány jóvoltából egy diák számítógéppel lett gazdagabb, 54-en részesülnek iskolakezdési csomagban, hatan pedig diákmunkára kaptak lehetőséget.

Fotó: Csedő AttilaNemes arra kérte az ösztöndíjasokat, hogy lehetőségeikhez mérten segítsenek támogatókat keresni a tavaly októberi, sikeres Fuss neki! akcióhoz, amelybe idén is bekapcsolódnak.

A 2013-2014-es tanév alapítványi ösztöndíjasainak névsora, ahogy a korábbi években is, most is megtalálható a honlapon, ugyanitt lesznek olvashatóak hamarosan a nyerteseket bemutató interjúk Ambrus Katalin újságíró-hallgató tollából. Az alapítvány volt ösztöndíjasának feladata elindítani a Facebook-on az ösztöndíjasok csoportját, ami a diákoknak kiváló fórum lesz a kapcsolattartásra, ismerkedésre, közösséggé kovácsolódásra is.

„Rajta leszek én is!"- biztatta viccesen a diákokat Nemes, aki jelezte: szeretnék, ha a diákok civil önkéntes munkát is vállalnának. Hozzátette: a továbbiakban is minden ösztöndíjassal tartják a kapcsolatot, is és a hivatalos, szerződésben leszögezett visszajelzéseken kívül minden hírnek örvendenek, legyen az akár egy jó bizonyítvány, vagy csak egyszerűen egy képeslapon megfogalmazott karácsonyi jókívánság.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."