Lyukasóra » Pályázatok

Magyar olajjal jobban csúszik a tehetség

Sportolókat és művészeket is támogat a MOL és A Közösségért Alapítvány – nevezz te is, ha jó időt futsz százon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Iszlai József | transindex.ro/képernyőfotó

Na, ez a művészet!

Fiatal erdélyi művészeket mutat be új...
uh-mikulas-rajzverseny-zseb

Egy gyerekrajzzal most játékot nyerhetsz!

A te lurkód tudja már, mit kér a Mikulástól? Kérdd...
Heted7Suli

Csapatostól indul az ősz az UFF-nál

Heted7Sulira, Legendás Amatőr Színjátszó Fesztiválra...

Támogatják a tehetségeket
Támogatják a tehetségeket
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. június 17., 13:17
0 hozzászólás. 

Kilencedik kiírásához érkezet a MOL Románia Segíthetek? című pályázata, melynek lebonyolítását idén is a kolozsvári székhelyű A Közösségért Alapítvány szervezi. András Imre, az alapítvány ügyvezetője az SzKA meghívására érkezett Székelyudvarhelyre, hogy ismertesse a pályázat idei kiírását, és a korábbi eredményekről beszéljen.

Az ügyvezető elmondta, a pályázat teljes keretösszege 290 ezer lej, amit teljes mértékben a MOL finanszíroz. Ebből 160 ezret tehetséges, 8 és 18 év közötti sportolóknak és 80 ezret művészeknek szánnak, míg 50 ezret olyan, 18 éve fölötti pályázóknak adnak, akik már korábban nyertek pályázatot, és pontosan el is számoltak vele.

Az utóbbi kategória nem nyílt kiírás, csak meghívás után lehet pályázni, ám a fiataloknak szóló sport- és művészeti pályázatra bármelyik tehetséges fiatal jelentkezhet. Egy személy vagy csapat legfeljebb tízezer lejes támogatásra jogosult, és ezt eszközbeszerzésre vagy utazásra igényelheti.

Olimpikon is van köztük

A beérkező pályázatokat két zsűri bírálja el, külön szakemberek foglalkoznak a sport és a művészeti témájú igénylésekkel. A zsűri teljesen független, munkájukba sem a támogató MOL, sem a szervező alapítvány nem szól bele.

Jelen volt a pályázat bemutatásán Imre Emil csíkszeredai gyorskorcsolyázó is: ő korosztályában ezüst- és aranyérmet is nyert az Európai Téli Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Emil korábban sikeresen pályázott az alapítványnál, és a maximális összeget kapta meg, amiből nélkülözhetetlen felszereléseket vásárolt. Ő egyébként tehetségkövet is, saját példája segítségével buzdítja sportolásra a fiatalokat, és keresi a tehetségeket.

Emil esete kapcsán András Imre jelezte, hogy a bukaresti jelentkezők után a székelyföli megyék fiataljai a legaktívabbak a pályázaton, több százezer lej érkezik ide a MOL jóvoltából. Elmondta, ebben az is fontos szerepet játszik, hogy kiválóan töltik ki az itteniek a pályázatokat, így az elbírálás is gyakran pozitívabb.

A táncosok sem hiába kopogtattak

Jakócs Zoltán és Bartus Attila atlétikaedzők tanítványaikkal érkeztek a bemutatóra: mindannyian pályáztak már a korábbi években, és értékes sportfelszerelésekhez jutottak ezáltal, valamint egyes távoli versenyekre is el tudtak utazni. Jakócs egyébként tavaly az alapítvány Mentor-díját is átvehette Kolozsváron, amivel edzői tevékenységét ismerték el.

Nem csak sportolók, de a művészet különböző területein tevékenykedők is pályázhatnak, gyakran sikerrel. Both Aranka, a Kékiringó néptánccsoport vezetője arról számolt be, hogy ők gyakran nehezebb helyzetben vannak, hiszen „a kultúra szerencsére nem verseny”, ám emiatt nem tudják helyezésekkel, érmekkel bizonyítani tehetségüket.

Ennek ellenére a különböző, néptánchoz kapcsolódó eseményeken való részvételt és jó szereplést bizonyító oklevelek is működnek, hiszen ők is nyertek már pályázatot. Az így befolyó pénzeket legtöbbször az oktatás finanszírozására fordítják, a tavaly megnyert összegből a műsoruk előkészítését oldották meg.

Tehetséges vagy? Pályázz!

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány pályázatára jelentkezhetnek mindazon 1996 január 1. és 2006. december 31. között született romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek, együttesek, amelyek sport-, illetve művészeti tevékenységüket Romániában fejtik ki.

Az idei kiírásról még senki nem maradt le, ugyanis június 27-ig lehet jelentkezni. A pályázathoz szükséges minden információ, a pályázati űrlapok és a zsűrik összetétele megtalálható A Közösségért Alapítvány honlapján.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."