Lyukasóra » Rendezvények

Ostorcsattogás a Csattogó-völgyben

Ha Tusványosra már szakadtan érkeznél, ajánlunk három magyarországi fesztivált, amik szinte egybefolynak: csak bírjuk szusszal és garattal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Magyar Sziget
Ostor, jurta, nemzet - Magyar Sziget címszavakban
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. július 05., 07:39
1 hozzászólás. 

A Velencei-tó partjáról délre indultunk volna, de nyomós okunk van, hogy az utolsó Rockmaraton helyett (az oda tartó tucatnyi székely rockernek sok szerencsét kívánunk) inkább észak fele kacsintsunk: irány a Duna-kanyar és a Magyar Sziget!

2001 óta változatlan helyszínen, Verőcén, a Csattogó-völgyben kerül megrendezésre a Magyar Sziget, a nemzeti oldal legnagyobb fesztiválja. A Katrosán múlt héten lezajlott Székely Sziget felmenője most kibővül két nappal, hisz a Saga tavalyi sikerén felbuzdulva, valamint az egyre több külföldi érdeklődőnek kedvében járva a szervező HVIM egy új fesztivált is pályára állít.

Az I. Boreál Fesztivál (Festival Boreal) az Izlandtól Japánig terjedő Északi Civilizáció népeinek közös fesztiválja lesz, számos magyar és külföldi előadóval, fellépővel. A Magyar Szigeten azonban kizárólag magyar fellépők lesznek, külön fesztiválra pedig azért van szükség, mert egyre több külföldi érkezik a rendezvényre feltöltődni és tapasztalatokat szerezni a magyar nemzeti ellenállásról.

„Mi pedig úgy gondoljuk, hogy a globális ellenséggel szemben csak szuverén nemzetek összefogásával tudunk igazán győzelmet aratni, ezért küldetésünknek tekintjük, hogy a Kelet és Nyugat találkozási pontján fekvő Magyarország adjon helyet az északi hazafiak találkozójának" – nyilatkozták a szervezők.

A 2012. július 10-11-én megrendezésre kerülő I. Boreál Fesztiválon várhatóan lengyel, horvát, német, svéd és magyar zenekarok koncertjei mellett az előadók által Európa minden régiója képviselve lesz, de még japán szamuráj-bemutatót is szerveznek.

A német Kategorie C és a már visszatérőnek számító svéd Saga is fellép, a magyar nemzeti rock olyan képviselői mellett, mint Kárpátia , az Ismerős Arcok vagy a Fejbőr (a teljes program ide kattintva érhető el).

Mint az ajánlatból is kitűnik, inkább az off-programokon lesz a hangsúly, hisz idén sem hiányozhatnak a kerekasztal beszélgetések, egy kis politizálás, borkóstolók, ősi harcbemutatók valamint egész nap működik a szokásos gyereksarok és természetesen elengedhetetlen a lovas bemutató is.

Ugyanakkor idén is megrendezésre kerül az immár hagyományossá váló „Szigeti veszedelem" küzdősport gála, napjaink gladiátorjátéka. És, hogy mennyire nemzet- és családbarát a fesztivál? A vasárnap teljesen ingyenes, mi több, az összes jelenlevő gyerek ajándékot kap, a gyerekes családok pedig tombolaszelvényt.

A Magyar Szigetre és a Boreál Fesztiválra külön-külön is lehet jegyet váltani, de lesz olyan hetijegy, amely mindkét fesztiválra érvényes, tehát egy jegyért két fesztivált kaphat az érdeklődő. Bővebb információ a fesztivál honlapján, a jegyvásárlás menüpont alatt olvasható.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
steaua15
2012-07-08 14:32:51
Magyar Sziget
En voltam 4 evvel ezelott.Ezt latni kell !Nagyon szep a kornyek is,tobb ezer ember...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."