Lyukasóra » Rendezvények

Finisben a Heted7suli

Az utolsó, végső sorrendet eldöntő próbához érkezett a Heted7suli vetélkedő. Négy nap múlva kiderül, melyik csapat a nyerő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

A Heted7Suli kitartó csapatai
Bár több csapat indult, a végjátékra három maradt
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. november 21., 13:04
0 hozzászólás. 

Heted7suli címmel hirdetett szeptemberben az udvarhelyi középiskoláknak vetélkedőt az Udvarhelyi Fiatal Fórum. A város nyolc sulijából összesen hat csapat jelentkezett, közülük is csupán három maradt versenyben, így a hetedik próbán már csak a refisek Béres Legényeinek és Buzgó Kis Gimnazistáinak, illetve a gimisek Thunder Chiks csapatának lehet drukkolni.

Hárman állták a hat próbát

A három, hat diákból és egy irányító tanárból álló csapatnak eddig hat, a zsűri által kiötölt és 1-10-ig értékelt próbatételnek kellett nekigyürkőznie. Bemelegítőként bemutatkozó kisfilmeket készítettek. Az első próbán még versenyben volt a Kósshock is, de valószínű, hogy sokkolta őket valami, mert a második körben már nem az iskolájuk könyvtára felé vették az irányt, hogy felkutassák az ott leledző legrégibb dokumentumot, hanem visszavonultak.

Kár, mert kíváncsiak lettünk volna arra, hogy miként vetik be kreativitásukat a harmadik próbán, ahol a csapatoknak iskolai egyenruhát kellett tervezniük, varratniuk és bemutatniuk. A honlapra feltöltött fotókon látható kreációkra érdemes egy pillantást vetni, a fiúkra és lányokra szabott egyencuccok lazák, kényelmesek és elegánsak is.

A negyedik héten az iskolájuk egykori, távolba szakadt öregdiákját kellett felkeresniük és kifaggatniuk a versenyzőknek.

Ha már van egyenruhája, miért ne lenne himnusza is a tanodának? Kinek hogyan sikerült dalban és versben megénekelnie alma materét? Aki kíváncsi, itt meghallgathatja az ötödik forduló produkcióit.

Tervezni nem egyszerű – kemény dió volt az utolsó előtti feladat, amelyen egyéves időszakra szóló iskolai eseménynaptárt kellett összehozzanak a csapatok. Képpel, leírással, mert a zsűri a tartalmat és a látványt is értékelte.

Sarokba bújtat a hetedik

Nem szó szerint, de sarokba szorítja a versenyzőket a hetedik próba. A Legények, Buzgók és Chiks-ek az iskolájuk legszimpatikusabb zugát, a kedvenc sarkot kell, hogy bemutassák fotókon, és megindokolják, miért épp az a szeglet, ahol szívesen kuckóznak.

A Heted7suli eredménytáblája szerint a finis előtt a Buzgó Kis Gimnazisták vezetnek 267 ponttal, két ponttal megelőzve a Béres Legényeket. A gimisek 243 ponttal a harmadikok, de ha a hetedik próbán kivágják a rezet, akkor a 14 pontnyi különbséget simán behozhatják, sőt, akár még le is körözhetik a Buzgókat. Így lesz, nem így lesz? Hamarosan kiderül.

Kinek drukkolj

Tamási Áron Gimnázium: Thunder Chiks

Nagy Juliánna, Nagy Vanda, Máté Kriszta, Lázár Beáta, Kovács Sarolta, Boros Avarka

Irányító tanár: Péter István

Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium 1: Béres Legények

Bálint Előd, László Ede, Fülöp Alpár, Kiss Vass Sándor Nándor, Gothárd Gergely, Gothárd László

Irányító tanár: Vass Imre

Baczkamadarasi Kiss Gergely Református Kollégium 2: Buzgó Kis Gimnazisták-BKG

Orosz Xénia, Bokor Beáta, Feleki Krisztina, Balázs Boróka, Kis Ferenczi Sára, Tófalvi Előd

Irányító tanár: Sashalmi Fekete Adrienn



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."