Lyukasóra » Rendezvények

Gyereknapi mulatságok fityingért

Pónik, lepkék, csobbanás és zöldségen zenélés – ezen a hétvégén még inkább a gyerekek körül forog a világ, nemcsak a városban, Fenyéden is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Zoli bohóc
Zoli bohóccal gyülekeznek a gyerekek
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA CSABA
2013. május 31., 10:44
0 hozzászólás. 

Június 1-jével, gyereknappal záródik az idei Udvarhely Tavasza városnapi rendezvénysorozat. Változatos programokkal várja a pöttömöket a Lepkeház és a Septimia is. Lepkéket bámulhatnak, csobbanhatnak, zöldséghangszert készíthetnek, gyerekbusszal utazhatnak.

Ázsiai rókalepke

Vigyázat, az időjárás miatt nem a Szejkén, hanem a Városi Sportcsarnokban zajlanak a koncertek, foglalkozások.

A parajdi Lepkeházban

az eddigi felhozatal két fajjal bővült, így gyereknapon a héten érkezett közép- és dél-amerikai lepkefajokon kívül indiai levéllepkéket (Kallima paralekta), illetve ázsiai rókalepkéket (Hypolimnas bolina) is meg lehet figyelni.

A Septimia Szabadidőközpont

tartalmas gyereknapot ígér, ahol Kormosé, a Lovasudvar pónijáé lesz a főszerep. A Legendárium élő társasjátékkal várja a kicsiket, de csobbanni is lehet a szülőkkel, nagyszülőkkel. A szervezők meglepetés édességgel is csalogatják a június elsején ünneplő gyerekeket.

A Haáz Rezső Múzeum

képtárában Mesekönyv illusztrációkkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők (nem csak a kicsik). Szombaton 10 órától Moldován Mária alkotásaiból nyílik tárlat Rajzoljunk meséket, meséljünk rajzokat címmel.

Költözött, de nem marad el a városi gyereknap

Kissé módosult az idei gyereknapi program a rossz időjárás miatt, de az új helyszínen is gyűjthetsz fityinget.

A városi gyermeknapon Zoli bohóc várja a gyerekeket. A gyülekező idén sem marad el, így a Városháza téren 10 óra 30 perctől lehet jelentkezni, aztán irány a sportcsarnok.

Arcfestés

Akik nem tudnak kezdéskor ott lenni, vagy messzebbről érkeznek, a gyereknapi buszmegállókban (Bethlen, Tábor lakótelep és Cserehát) várhatják meg a gyerekbuszokat.

A gyereknapra kidekorált buszmegállók helye megegyezik a városi buszjáratok megállóival. A 11 órától induló három gyerekbuszra mindazok felülhetnek, akik részt szeretnének venni a gyermeknapon, a babakocsis szülőket is beleértve. Az autóbuszok a programok végig közlekednek majd.

Zöldségzenekar koncertezik 12 órától. A Sepsiszentgyörgyről érkező Minestrone Band zöldséghangszereken játszik, sőt a gyerekeknek is segítenek hasonló hangszereket készíteni, amelyek majd meg is szólalnak.

13 órától Gozefini bűvész trükkjein lehet csodálkozni, majd gyerekelőadások következnek a sportcsarnokban.

Vitéz László csodaládája címmel 16 órától vásári bábjátékot mutat be a sepsiszentgyörgyi Cimborák bábszínház, 17 órától pedig a baróti Kelekótya együttes ad koncertet.

A sportcsarnokban

nem maradnak el az állandó programok sem.

7-14 éves gyerekeknek közösségfejlesztő, ügyességi játékokat kínálnak Játékok a múltból címmel.

Kézműves és csoportos foglalkozások mellett múzeumpedagógiai foglalkozásokon érdemes részt venni.

Az állatsimogató a sportcsarnok mellé költözik, ahol akár pónira is fel lehet ülni majd.

Szintén szombaton díjazzák a civil napon meghirdetett mesepályázaton résztvevőket, ahová 60 gyerek jelentkezett.

Az idei gyereknapon, akárcsak az előzőeken az egyetlen fizetőeszköz a fitying lesz, melyeknek egy részét Zoli bohóc már kiosztotta az iskolákban és napközikben, másik részét az ügyességi feladatok teljesítésével szerezhetik be a gyerkőcök.

A tervezettől eltérően elmarad a barantázás és az okos kutyák, büszke gazdik című bemutató, melyet a Pórázklub szervezett volna.

Vidéken is gyereknap

A környező falvakban élő, a városba nehezebben bejutó apróságokra is gondoltak az Erdélyi Életvédők Egyesületének tagjai, akik a fenyédi óvoda udvarán szervezik meg a gyereknapot. Szombaton 10 órától népi gyermekjátékokban, kézműves foglalkozáson, vetélkedőkön vehetnek részt. Az arcfestés sem marad el, pár órára kedvenc állat- vagy mesehős figurájukká válhatnak a gyerekek. Kipróbálhatják a gipszes dekupázs technikát, festhetnek mandalát, origamit. Lufival, üdítővel, fagyival, süteményekkel várják a környékbeli gyerekeket.

 

Máréfalván a Gyermeklakodalom - Ifjúsági néptáncfesztivál második kiadásával egybekötve tartják a gyermeknapot. A táncolni vágyó résztvevőknek a népviselet kötelező. A kilenc órától kezdődő esemény helyszíne a Rozetta ház, a tájház és a kultúrotthon.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."