Lyukasóra » Rendezvények

Amit huszonnegyedszer sem hagynánk ki

A régióátszervezésről és a magyarországi választásokról szóló beszélgetéseket, a Csík zenekar fellépését. Jövő keddtől Tusványos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Tusványos 2012
Fotó: André Krisztina/archív
szerkesztoÍRTA: MANNA.RO
2013. július 17., 14:27
0 hozzászólás. 

Még nem jelezte vissza Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, hogy jelen lesz az idei Tusványoson, tudtuk meg Sándor Krisztina szervezőtől. Borbély László, Borboly Csaba, Winkler Gyula, Eckstein-Kovács Péter és Sógor Csaba biztosan ott lesznek, akárcsak több magyarországi kormányzati szereplő, hiszen az idei szabadegyetem és diáktábor egyik forró témája éppen a jövő évi magyarországi választások.

A meghívottak sorát bővíti Marc Gafarot, a Katalán Demokratikus Konvergencia Párt külügyi kabinetvezetője, Elisabeth Nauclér, a finn parlament svéd képviselői csoportjának tagja és a madridi nemzetpolitikai kutatóintézet két munkatársa. Új román vendégeket is sikerült becsalogatni a táborba, például Sabin Gherman újságírót, aki alapítója volt a törvényen kívül helyezett Erdélyiek Pártjának és Viorel Hrebenciucot, a Szociáldemokrata Párt egyik tagját.

Sándor Krisztina őstusványozó ígéri, a panelbeszélgetéseken legalább 7-8 meghívott ül majd az asztal köré, unatkozni nem fogunk.

Mit ajánl a jártas táborlakóknak?

A régióátszervezésről, a jövő évi magyarországi választokról szóló kerekasztalokat és minden olyan panelt, ami a sikeres vidékfejlesztésről szól. Sándor Krisztina a humoresteket sem hagyná ki, de a Csík zenekar és a Ghymes fellépését sem.

Tusványos 24 - A mi időnk

Akit az aktuálpolitika érdekel, az a Lőrincz Csabáról illetve a Kós Károlyról elnevezett sátrakban horgonyozzon le. A Lőrincz Csaba sátorban mindjárt az első nap töményen kap a Fideszből is: a romániai régióátszervezés mellett szó lesz a nemzeti érdekek képviselete versus globalizációról, az Európai Unió jelenéről és jövőjéről illetve a határok nélküli választójogról.

Csütörtökön a 2014-es választások tétje Magyarországon és az EU-ban lesz terítéken, majd a Nyugat-Balkán integrációs perspektívái, később az ügynökkérdés Kelet-Közép Európában. Pénteken a Kós Károlyban a honosítás és a nemzetpolitika a téma. Csipegethetünk a sajtószabadság témaköréből is egy keveset, akit pedig az érdekel, hogyan működnek autonómiakérdésben az európai polgári kezdeményezések, annak szintén a Kósban a helye.

Sajtótájékoztató a 24. Tusványos kapcsán

Akit viszont untat a politika, az a Dumaszínház fellépőire lazíthat, a humoresteken Felméri Péter, Dombóvári István, Csenki Attila és Tóth Edu szórakoztat. Izgi lehet még az idéntől beinduló Tilos Kávéház sátra is, ahol könyvbemutatókat tartanak, László Noémi, Király Zoltán, Fóris Ferenczi Rita és György Attila frissen sült köteteit lapozhatjuk.

Mi biztosan nem hagynánk ki Lukács Csaba újságíró Börtönben Bolíviában és Egy nemzet, két haza című magyar dokumentumfilmjeit, melyeket a Csűrben vetítenek pénteken. Szintén pénteken a Depo sátorban a divatról szól a fáma, pontosabban a stíluskollázs.

Az esti koncertfelhozatalért, a tábor mottójáért és a részletes programért katt ide.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."