Lyukasóra » Rendezvények

Örök emlékre, napsütésre gyúrnak a diákok

Elkezdődött, dübörög. Lejárt a nulladik nap, kedden igazán elindul a verseny a méregzöld rollerekért. Mégiscsak lesz Punnany Massif.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Elintézik, idén ne kelljen az ernyő
Elintézik, idén ne kelljen az ernyő | fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2014. május 06., 11:55
1 hozzászólás. 

Vége az iskolapadban punnyadásnak, hétfőn már elkezdődött és vasárnapig tart a masszív iskolakerülés a Diáknapok ürügyén. Megtörjük a csendet - hallható majd város szerte a szervezők által szerzett és felénekelt induló.

Az utolsó pillanatban sikerült elintézni, hogy pénteken a Punnany Massif koncertjére partizzon az Ifiházban a diáksereg. Belépős koncert lesz, a jegyeket a Kossuth utcában lehet szerezni, szinte mindenhol.

A Corso kávézóban, teázóban, az Uff irodában és a könyvesboltban is árulnak belépőt – közölte a legfontosabb közölnivalóit hétfői sajtótájékoztatóján Vass Orsolya, a Diáknapokat szervező Udvarhelyi Fiatal Fórum elnöke.

Orsi megígérte, azt is elintézik, jó idő legyen a huszonkettedik Diáknapok idején, hogy a versenyrajthoz álló kilenc csapat 130 résztvevője a legtöbbet hozhassa ki magából.

Úgy tudjuk, lesznek hippik, pa-rasztások, IQ-s muzsikusok, fenyegető ufótámadás nemzetközi hősei, mesebeli lények, deszkurkáló kacsák és még sokan mások, akik anonimitásba burkolóznak.

Végiglejtenek a városon

A csapatok első jelenése kedd délután 15 órától lesz a Kossuth utcában. Innen vonulnak és villámcsődülnek a Bethlen-lakótelepi parkig. Hogy a tömény bulizást biztonságosan átvészeljék, kedd este 18 órától már rendhagyó tanórán vehetnek részt: Dr. Ambrus József, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője Elsősegélynyújtás bulikban címmel tart előadást az Ifiházban. Röviddel ezután, este 20 órától a Mokkában csapnak a gitárhúrok közé.

Szerdán 15 órától tömegre számíthatunk a Patkóban, ahol a versenyző csapatok bemutatkozásán tapsolunk. A bódulatból Kurdics Mihály drogprevenciós előadása rángat ki Függetlenül a függőségektől címmel a MÜTF 32-es termében. Ha este nyolc, akkor zene: az Ifiházban karaokézik a banda.

Dínom-dánom rendőri kísérettel

Csütörtökön 16 órától a Kossuth udvarban zajlik az Evő-ivó bajnokság. Mégiscsak jobb, ha nem éhgyomorra találkozunk a rendőrrel. Hiszen Diákcsínyek rendőrszemmel című előadását 18 órától tartja meg Kádár Lukács Sándor az Ifiházban.

Nyolctól a Face Today és 1st Attempt gondoskodik a zenei aláfestésről, majd Western buliba lesz hivatalos az ifjúság.

Égitestek gyermekei

Pénteken 13-tól a csapatok saját rendezvényei lesznek a város közterein, 16-tól a Diáknapok, szeretlek! című performanszra kerül sor a Tamási Áron Gimnázium dísztermében. 18 órától kezdődik a Nap fia, Hold leánya vetélkedő, mely idén a másnapi frissesség megőrzése érdekében csak éjjel 1-2-ig tart – mondta Boros Évi, szervező. Ezalatt, 21 órai kezdettel az Ifiházban a Punnany Massif fokozza a hangulatot.

Szombaton szinte délig lehet aludni, 12-től azonban kíméletlenül elindul a Sportnap a minifocipályán. Vigasztaló lehet a tudat, hogy este DJ Szécsi zenéjére ki lehet majd rázni az izomlázat az Ifiházban.

Vasárnap lesz az utolsó nagy megmérettetés, a Szejkén főzőversennyel, ügyességi játékokkal, boxermaratonnal és lampioneregetéssel, majd a jól megérdemelt eredményhirdetéssel zárul a Diáknapok.

A sajtótájékoztatón részt vevő csapattagok elmondták, mindannyian szórakozni akarnak, de nyerni sem lenne rossz, hiszen ez örök emlék lesz majd. Ha méregzöld rollert lát a következő hónapokban gurulni a városban, sejtheti, egy diáknapos nyertes a tulajdonosa. A rendezvény teljes programját és a Diáknapokkal kapcsolatos híreket a www.diakpolgarmester.ro oldalon érdemes követni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2014-05-06 13:49:52
Milyen utolso pillanatban? Mar reg ki volt hirdetve a koncert es az is, hogy itt lesz.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."