Lyukasóra » Rendezvények

Nem lesz idén Félsziget

Csupán egy közlemény van a fesztivál honlapján, ami szerint idén elmarad a Maros-parti buli. Pénzügyi nehézségekre hivatkoznak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

felsziget-hir-ki
Idén nem lesz ilyen a Maros partján
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 28., 14:31
1 hozzászólás. 

Eddig csak az idei fesztivál dátumát lehetett megtalálni a felsziget.ro honlapon, e helyett ma egy közlemény fogadta a látogatókat, ami szerint idén elmarad a Félsziget.

"Elmarad az idén nyárra, július 17-e és 20-a közé tervezett Félsziget Fesztivál, amelyet Marosvásárhelyen rendeztek volna meg. A fesztivál elmaradásának okai: hiányoznak azok az pénzügyi alapok, melyek megszerzését a szervezők 2014-re előirányoztak, és amelyek biztosítanák azt, hogy egy nemzetközi fesztivált optimális körülmények között lehessen megszervezni, emellett még számít a fesztivál tavalyi epizódjától örökölt imázsveszteség, illetve az, hogy nem sikerült egyeztetni a meghívott művészek és együttesek programját.

A szervezők megköszönik Maros Megye Tanácsának a nyitottságot és a támogatást, a partnereknek és a szponzoroknak azt a szándékukat, hogy részt vegyenek ebben a jelentős projektben, valamint a csapatnak az odaadást és a feltétlen támogatást" - áll a szövegben.

A szervezők néhány olyan fellépőt is sorol, akik már felléptek a fesztivál korábbi kiadásain, valószínűleg néhányuk idén is koncertezett volna: The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, Guano Apes, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Freestylers, Gogol Bordello, Kosheen, The Rasmus, Ferry Corsten, Pendulum, Tiesto, ATB, Parov Stelar, Apocalyptica, Goldie, Morcheeba, Chumbawamba Nero vagy a Netsky.

"A 2014-es évre a szervezőcsapat új koncepcióval élesztette volna fel a fesztivált, hogy ismét a közönség által elismert és profin megszervezett rendezvények között tartsák számon. A fent említett okok miatt azonban az idő túl rövidnek bizonyult ezeknek az átalakításoknak a gyakorlatba ültetéséhez.

Reméljük, hogy a 2015-ös év megfelelőbb lesz a nagyléptékű kulturális események rendezésére, és ahhoz, hogy a Félsziget Fesztivál visszanyerhesse ezek között a megérdemelt helyét" - zárul a közlemény.

Szepessy Szabolcs, a Félsziget brand tulajdonosa portálunknak megerősítette a hírt. „Semmi mást nem kívánunk hozzátenni az oldalon található információkhoz" – nyilatkozta.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szaxa
2014-05-31 15:35:01
A közlemény szerint a felsorolt együttesek a Félsziget Fesztivál 11 éve alatt léptek fel... :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."