Lyukasóra » Rendezvények

Fezen, Fezen, mondd meg nekem…

Rohamos léptekkel közeledik a július végi – augusztus eleji hétvége, amit évek óta nem tudunk máshol elképzelni, csak Székesfehérváron!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Hajrá Fezen!
Hajrá Fezen! | Fotók: Bende Tibor
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 16., 10:56
0 hozzászólás. 

Déli újraélesztők vagy Velencei-tó, Tarja vagy kürtőskalács, DJ Gömbee vagy Arató Disco (inkább Paplan), RATM vagy Linkin Park (tribútban) – ezekről fog szólni idén a FEZEN, mi megkezdtük a visszaszámlálást – európai módra.

Nem nyughatnak Fehérváron! Ha nagynevű fellépőre számítunk, megkapjuk tőlük. Uriah Heep, Dream Theater, Deep Purple – igazán impozáns névsor, akik az elmúlt pár évben mind muzsikáltak a Fezen fesztiválon, 2014-ben a Europe nevével folytatódik a lista.

Kevés olyan stadion, versenypálya, iskola, rendezvényközpont, stb. van a világon, amelyiknek a hangszóróiból még nem szólalt meg a The Final Countdown. Fontos eseményeknél, amikor igazán tűzbe kell hozni az embereket, amikor a feszültséget még egy kicsit fokozni kell, ehhez a dalhoz nyúlnak. De vajon milyen lesz a hatása Székesfehérváron? A FEZEN közönsége is megtudja augusztus elsején.

És ha már említettük a „tűzbe hozást”: arról a kaliforniai Ignite is fog gondoskodni! Téglás Zoli bandája mondhatni törzsvendég a fesztiválon, ezúttal is valami hasonló őrületre számítunk!

De ha már a fellépőkkel kezdtük a kecsegtetést, nem sokkal kerül hátrább a listán a szimfonikus metál nagyasszonya Tarja Turunen sem, akit legtöbben a Nightwish élén láttunk először, de a klasszikus énekoktatásban edződött finn énekesnő számtalan különböző projektben megmutatta már hangját.

Hajrá Fezen!

Vagy a klasszikus heavy metal egyik nagy slágergyárosa a Skid Row sem mellőzendő: a nyolcvanas évek toplistáit kibérelték, lemezeladásban is remekeltek és hosszú szünet után tavaly újra lendületet kaptak, kislemez sorozat kiadásába is kezdtek. Sajnos, idén is vannak távol maradók, az előzetesen beharangozott Exodus és a görög gitárzseni Gus G sem izzasztja rajongóit a MÁV-telepen.

Ez azonban ne riasszon el senkit, hisz mindig találkozunk feltörekvő bandákkal és (hogy mást ne említsek) az Apey and the Pea-nek ez nagyon is jól sikerül. A Devil's Nectar lemezüket a kritikusok fantasztikus jelzővel és horzsol igével illették, amit mi is megtapasztalhattunk már pár fellépésükön. Nem kihagyni!

Ha pedig valaki nem talál kedvére valót, az magára vessen! A fesztivál honlapján a Programok fül alatt színpadra, napra lebontva találunk néznivalót, sőt, a YouTube segítségével bele is kóstolhattok. Így találtunk rá mi is az egyik záróbulira: szombaton éjjel Arató Disco!

Hajdani Sziget fesztiválok Uhrin Benedek koncertjei, EFOTT-ok Korda-Balázs produkciói, megannyi Dévényi Tibi bácsi + pöttyös labdás bulijai után talán egy újabb őrület debütálásán vehetünk részt – hacsak nem maradunk a kitaposott ösvényen, vagyis a kerthelyiség retrodiszkóján, esetleg a csarnok Paplanos buliján. Aki inkább kipróbálná magát a színpadon, idén is lesz karaoke és őszintén remélem, végre hazatalált az az elvetemült nótás kedvű, aki tavaly minden éjjel legalább kétszer énekelte el, hogy „részegen ki visz majd haza”...

Akinek pedig nem elég a Májuseggy előtti déli tolongás, az ne hagyja ki a Depresszió koncertjét.

Hajrá Fezen!

Nem mehetünk el szó nélkül a sok tribute zenekar fellépése mellett sem, akinek nincs lehetősége élőben látni/hallani kedvenceit, azoknak egyelőre némi elégtételt jelentenek ezek is.

Arra is felhívták a figyelmünket a szervezők, hogy a sörrel nyerni lehet. Illetve azzal hűsölni, de a pohár alján található hűtőmágnes máris jövő évi bérleteket, napijegyeket érhet. Ezzel az is kiderült, hogy más sört, és máshogyan csapolnak, talán így nem kell hosszú sorokban kígyózni, ha megszomjazik az emberfia.

Tusványosi fáradtságra nem illik hivatkozni: 17. FEZEN fesztivál , július 29 - augusztus 2, Székesfehérvár. Találkozzunk az árnyékban, mi foglaljuk a helyed!


címkék: fezen fesztivál buli

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."