Lyukasóra » Rendezvények

Ilyen trendi Székelyföld (videó)

Főként, ha Sic Feszt van és a Wellhello, az Intim Torna Illegál és az Ocho Macho koncertezik.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Sicfeszt
Sic Feszt, fotó: az esemény facebook oldala
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR BEÁTA
2016. augusztus 09., 10:12
0 hozzászólás. 

#trendiSzékelyföld szlogennel szervezi meg a Háromszéki Ifjúsági Tanács augusztus 11-14. között a 3. Sic Fesztet Csomakőrösön. A Székelyföldi Szabadegyetem a koncertek és a bulik mellett, számos családi és szabadidős tevékenységgel is várja látogatóit.

Nappal a közéleti előadásoké és a játékoké a terep, míg este magyarországi és helyi zenekarok fokozzák a hangulatot, amelyet minden éjjel hatalmas buli követ.

Csütörtökön 12 órától kezdődik a HÁRIT által szervezett fesztivál. Aktuális témát céloz meg az első előadás: Fesztiváldivat Székelyföldön. Fejér Melinda, a SIC Feszt marketingese fog beszélgetni az idei fesztiválok szervezőivel, szó lesz a Double Rise-ról és az EU Táborról is. Majd a turizmusé lesz a főszerep, amely az előadás címe szerint Székelyföld egyik vonzereje.

Reggeli és intim torna

A Márton Áron sátorban színházi előadás lesz, amely Főhajtás Márton Áron püspök személye előtt címet viseli. Lassan, de biztosan belemegyünk az éjszakába egy gitárkoncerttel, amelyet Luppinger Attila, a Kismenők versenyzője fog előadni, ezután a kolozsvári Whisperblast zenekar szórakoztatja a közönséget. Este fél 10-től, első alkalommal lép fel Székelyföldön a Wellhello, ezt követően Nick Havsen & Dj Dewil pörgetik a lemezeket.

Második nap a reggeli torna után kezdődik a Diákolimpia, ahol minden sportolni vágyó középiskolás kipróbálhatja magát különböző játékokon. Megéri jelentkezni, hiszen a nyertes csapat jutalma egy brüsszeli tanulmányút Sógor Csaba és Winkler Gyula EP képviselők jóvoltából. A deli órákban lesz a fesztivál hivatalos megnyitója, majd szó lesz nemzetpolitikáról és a közösségi média veszélyeiről. Este a színpad az Intim Torna Illegállé, majd miután nevetségesen táncolsz a dalaikra, lemehetsz pozitív életmódba az Ocho Macho jóvoltából. Az éjjeli partihangulatot Dj BRNY biztosítja.

A szombat a családosoké

A fesztivál harmadik napján van a Családi Nap, ahol több mint 50 féle játékkal kedveskednek a kicsiknek és nagyoknak, illetve fellép az Kelekótya Együttes, Szabó Ádám és az Evilági. A fősátorban előadást tartanak a megyei elnökök a választásokról, míg a Márton Áron sátorban folk-műsorral készülnek. A Bagossy Brothers Company koncertje előtt lesz a Diákolimpia díjkiosztója. Dj SHVR és Dj Turbo G előtt koncertezik a New Level Empire, a Pince Band és Dreamland Project.

Kelemen Szilárd, a SIC FESZT főszervezője kiemelte: „Évről évre azon dolgozunk, hogy újításokat hozzunk be a rendezvénybe, hogy az minél több korosztálynak és elvárásnak megfeleljen. Ha hat évvel ezelőtt, a Háromszéki Szabadegyetemmel csak a középiskolásokat sikerült megszólítanunk, idén minden korosztályhoz és több érdeklődési körhöz szólunk. Örülünk, hogy nagy az érdeklődés a rendezvény iránt: elfogytak a házikós jegyek és rohamosan fogynak a kemping helyeink is".

További információkat és jegyeket a fesztivál honlapján találsz, illetve hogy mindig képben légy az aktuális hírekkel, kövesd őket Facebookon is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."