Kultúra » Zene

Ezekre a koncertekre mehetsz az Udvarhely Napokon

3+1 nap estéjén lesznek koncertek Székelyudvarhelyen. Nem a 3+2 jön.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

omega
Habár az Omega igérkezik a fő attrakciónak, a kisebb bandák is jó produkciót ígérnek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. május 23., 14:35
0 hozzászólás. 

Helyi, illetve magyarországi zenekarok szórakoztatják az udvarhelyi közönséget az idei tavasz legnagyobb rendezvénysorozatán – a részletes program néhány napja kialakult, most számba vesszük, hogy kik és hol, illetve hánytól lépnek a közönség elé. A helyszín adott, az Omega-fellépést leszámítva (ez a Lidl előtti parkolóban lesz) a minifocipályán felállított nagyszínpadon lesznek a koncertek.

Május 26-án, pénteken az Ocho Macho csap a húrok közé, az együttes először jár Székelyudvarhelyen, minden bizonnyal azok is fogják szeretni, akik eddig nem ismerték, de hát a mai világban könnyű megszeretni valamit és valakit.

A Republic járt ugyan Udvarhelyen, utoljára 2012-ben – egy évre rá, 2013 márciusában az együttes énekese, Bódi László (Cipő) elhunyt, de a Republic egyben maradt (Tóth Zoltán helyére az addigi közreműködő gitáros, Halász Gábor került), sőt új dalokat is írt.

Szombaton egy fiatal zenekar, a marosvásárhelyi Mary Grace nyitja a sort, majd a helyi Friday Rehab fokozza a hangulatot Rúzsa Magdi előtt. Az énekesnő többször járt vidékünkön, legutóbb tavaly Tusványoson, de pár éve interjút is készítettünk vele.

Vasárnap nagyon változatos lesz a műsor, hiszen az udvarhelyi, de Magyarországon, illetve a romániai nagyvárosokban egyre népszerűbb Palma Hills kezdi a koncerteket, majd a rendszeresen visszatérő Hot Jazz Band tolja a majd száz évvel ezelőtti nagy magyar slágereket, illetve a jazzt, a TNT pedig lezárja a hét végét.

A következő hét péntekén már nem a minifocipályán lesznek a koncertek, hanem a Lidl Parkolójában: a gyergyói Dreamland Residents lesz az előzenekar, a fő attrakció pedig minden idők legtöbb ideig fennálló magyar zenekara, az Omega együttes fellépése. Az Omega – habár több erdélyi fellépése is volt már a rendszerváltás után – Székelyudvarhelyen még nem játszott.

Az Omega-koncert után ha leballagsz a G. Caféba, egy nagyon dögös pécsi bandát tudsz megnézni: a Junkie Jack Flash nálunkfelé nem nagyon ismert, de nagyon belevaló srácokból áll, vagány zenét játszanak, mint ez a koncertjük is tanúsítja.

Szóval egy hét alatt annyi koncert lesz, mintha választási kampányban lennénk. 

A részletes koncertprogram:

Május 26., péntek

20:00 Ocho Macho

21:30 Republic

Május 27., szombat:

18:30 Mary Grace

19:30 Friday Rehab

21:30 Rúzsa Magdi

Május 28., vasárnap:

18:30 Palma Hills

20:30 Hot Jazz Band

22:30 TNT

Június 2., péntek:

(Lidl-parkoló)

20:00 Dreamland Residents

21:30 Omega

23:00 Junkie Jack Flash (G. Café)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."