Lyukasóra » Rendezvények

A vég kezdete: nem lesz többé tavasza Udvarhelynek

Cserébe vasra verik a gyerekeket, majd gigamega Omega koncerttel bilincselik le a Csíksomlyóra érkezőket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

fotó: Simó Veronika
fotó: Simó Veronika
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2017. április 11., 15:40
0 hozzászólás. 

Megszűnik az Udvarhely Tavasza című egyhónapos rendezvénysorozat, melyet az előző városvezetés hozott létre a Tánc Tavasza tánc- és színházi fesztivál kivéreztetése után, és megszületik az Udvarhely Napok.

Az egyhetes rendezvénysorozat épp pünkösd előtt, május 26-június 2. között lesz, és rögtön a bulival kezdődik. Pénteken az Ocho Macho és a Republic koncertezik a minifocipályán, szombaton a Friday Rehab és Rúzsa Magdi, vasárnap pedig a Hot Jazz Band, valamint a TNT robbant nagyot.

Ez alatt a városi parkban felhúzott gasztro-és borsátrak között a helyi termelők, kézművesek és a civil szervezetek várják a látogatókat termékeikkel, programjaikkal.

A váraknak harangoznak

A várban pénteken nyílik meg a harangkiállítás és a Székelyföldi Legendárium makettkiállítása a már elkészült erdélyi várakról.

Vasárnap szintén a várban lesz a Legendárium Karnevál, amelyre több mint 400 gyerek öltözik be, és itt fog fellépni az Evilági zenekar, valamint Baricz Gergő – tájékoztatott Simon Mária Tímea, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

A következő hétköznapokon kulturális események, irodalmi estek és egyéb ínyencségek kényeztetik az elmét és a lelket, a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára kórustalálkozót szervez, és csörögét süt meg kínál. Kedden a középkorba költözik a központ, az Emese Park két napig várja az óvodásokat, iskolásokat és a kíváncsi felnőtteket, hogy kipróbálják a kovácsolást, merítettpapír-készítést, nemezelést, vagy akár a kalodába zárást.

A Patkóba repül a székely helikopter

Máthé András székely ezermester székely helikopterjét és kistraktorját is megcsodálhatjuk a Patkóban, aztán a Szent István teremben meghallgathatjuk Varga Sándor rovásírásról szóló előadását. Csütörtökön, június elsején a hagyományos gyereknapi program lesz, pénteken pedig a gigamega Omega koncert, aminek még nem tisztázott a helyszíne.

Orbán Árpád alpolgármester elmondta, az időzítéssel nem titkolt céljuk, hogy a csíksomlyói búcsúra igyekvő zarándokokat Székelyudvarhelyre csábítsuk, és egy estére legalább itt is tartsuk.

Mindene lesz, csak tavasza nem lesz Udvarhelynek

A Székelyudvarhely Tavasza ernyőrendezvény részeként eddig megtartott eseményekre szükség van, és idén is lesznek, ám nem feltétlenül a városnapok keretében, hanem a szervező civil szervezetek saját arculata alatt. Intenzívebb, kompaktabb rendezvényt szerettek volna, amellyel Udvarhely értékeit fel lehet mutatni saját magunknak, valamint a szűkebb és tágabb régiónak – érvelt Orbán.

A Míves Emberek Sokadalmát idén megerősítik, ráncfelvarrják, a gyümölcsfesztivált pedig egybevonják a táncháztalálkozóval, hogy egymást erősítsék. Addig sem kell unatkozni, pénteken és szombaton a húsvéti vásáron szerezhetjük be a degeszre tömni valót.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."