150 ezren játszanak betegesen

Romániában mintegy 150 ezer személy kaszinózik, sportfogad, bingózik függőség miatt, vagyis szenvedélybetege a szerencsejátékoknak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szerencsejáték
Több mint másfélmillió személy játszik a szerencséjével
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 20., 14:00
0 hozzászólás. 

Több mint másfélmillió személy játszik ilyen vagy olyan szerencsejátékot (kaszinó, nyerőgépek, sportfogadás, bingó), közülük 5-10 százalék szerencsejáték-függőnek számít. Őket főleg válság idején hatásos ajánlatokkal csábítják az erre szakosodott iparág résztvevői – jegyezte meg Cristian Noaghi, az APTA-TESG felügyelője..

Az APTA-TESG (Egyesület a Függőség Megelőzéséért és Kezeléséért - Átlátszóság és Esélyegyenlőség a Szerencsejátékban) civil szervezet a szerencsejáték-függőség megelőzésével és gyógyításával foglalkozik. Különböző megelőzési programokat hirdet, és figyeli a szerencsejáték-piacot.

„Az egyesülettel dolgozó pszichológus csoportokkal karöltve felhívjuk a figyelmet azokra a szerencsejátékokkal foglalkozó cégekre, amelyek nem tartják be a törvényt, vagy a játékosok hátrányára cselekszenek. Foglalkozunk tényfeltáró riportokkal és jogsegédletet is biztosítunk a károsultaknak" – nyilatkozta a felügyelő.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."