Beiktatták Băsescut

Az államelnök új mandátumát ma délelőtt hitelesítette az Alkotmánybíróság, így Traian Băsescu újabb öt évre kapott megbízást.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

traian-basescu
traian-basescu
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2009. december 16., 12:19
1 hozzászólás. 


Ma délelőtt 10 órakor tartott ülésén az Alkotmánybíróság hitelesítette a december 6-i államelnök-választás második fordulójának eredményét, valamint átadta a PD-L-t képviselő Traian Băsescunak a megbízást második elnöki mandátumára. Az újraválasztott államfő elmondta, a választásokon egyesek bizalmat szavaztak neki, mások pedig feladták neki a leckét. Hozzátette, a második mandátuma során elvárás, hogy jobban teljesítsen, mint az első alatt.

A ceremónián részt vett több demokrata-párti politikus is, valamint a liberális párt, a PNL alelnöke Puiu Hașotti, illetve Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke. Rövid beszédében a régi-új államelnök kifejtette, hogy ő minden román elnöke, és szeretné, ha ezt az állampolgárok is éreznék. Elmondta, számára nincs fontosabb cél, mint az állam modernizálása és a működés egyszerűsítése. Véleménye szerint a jelenlegi nehéz helyzetből való kilábaláshoz szolidaritásra van szükség, valamint elengedhetetlen az első mandátum tapasztalataiból, pozitív eseményeiből és hibáiból tanulni.

Traian Băsescu hivatalosan is újra Románia elnöke lesz, miután leteszi esküjét a Parlament előtt. Erre a hétfőn, 15 órakor kezdődő ülésen kerül sor.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2009-12-16 21:35:13
Ne vedd el tolem ezt a par boldog napot, csak 21-en iktatjak be :))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."