RMDSZ: Szász Jenő komolytalan

Nem lehet komolyan venni Szász Jenőnek, az MPP elnökének a magyar választási szövetségre vonatkozó javaslatát - jelentette ki csütörtökön Kolozsváron Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

RMDSZ
Az RMDSZ nem veszi komolyan Szász Jenőt
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. július 20., 09:32
1 hozzászólás. 

A dokumentum szerint Kovács emlékeztetett arra, hogy a júniusi önkormányzati választásokon az RMDSZ szerezte meg a magyar szavazatok mintegy 90 százalékát, ami egyértelmű jelzés arra, hogy az RMDSZ-en belül kell megvalósítani az összefogást.

Szász Jenő szerdán magyar választási szövetség megalapítását javasolta a romániai magyar pártoknak. Szász szerint a Magyarok Szövetsége néven bejegyzendő szervezet egyfajta "nemzeti válogatottként" indulhatna ősszel a parlamenti választásokon.

"A válogatott azt jelenti, hogy tíz játékos közül nyolcat ad az RMDSZ, egyet az MPP és egyet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), és ezt hívják Magyarok Szövetségének" - magyarázta Szász Jenő.

Kovács Péter szerint Szász "a saját bőrét próbálja menteni", mert nagyon jól tudja, hogy a főügyész bármelyik pillanatban feloszlathatja az MPP-t, mivel az általa vezetett politikai erő két egymás utáni választáson nem kapott külön-külön 50 ezer szavazatot. Kovács szerint ennek tudatában Szász Jenő kétségbeesetten keresi a megoldást arra, hogy továbbra is a politikai porondon maradhasson.

A főtitkár megjegyezte, hogy az elmúlt években két magyar párt jött létre, és mindkettő megbukott a választásokon, ezért nem jelent járható utat egy harmadik párt megalakítása.

uh.ro/manna.ro



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2012-07-23 13:52:32
komolytalanság
Hogy Szász Jenő komolytalan, azt ma már nem sokan vitatják Erdélyben, de mennyire komoly egy olyan szervezet (RMDSZ), amely fittyet hányva a választók szavazatára, személyes érdekek alapján, önkényesen megváltoztatja egy önkormányzati testület összetételét, amint ez történt Szentegyházán 2012-ben.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."