Harmincezren az Igazság Napján

Közel harmincezren voltak az Igazság Napján, a Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása ellen Sepsiszentgyörgyön szervezett demonstráción.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

igazsagnapja
Fotó: MTI
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. szeptember 01., 17:15
3 hozzászólás. 

Székelyudvarelyről is több százan vettek részt a tüntetésen, amire autóbuszok szállították a résztvevőket, akik Erdély minden sarkából érkeztek. A Székely Mikó Kollégium előtt magyarországiak is szép számmal összegyűltek, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a Kollégium visszaállamosítása és az ingatlant jogos egyházi tulajdonba visszaszolgáltató bizottság tagjainak meghurcoltatása ellen.

A nagy szabású rendezvény kezdetét a harangok megkondulása jelezte, a város különböző pontjaiban levő templomoknál összegyűlt tömeg harangszó kíséretében, zászlókkal, transzparensekkel a kézben és énekszóval vonult a Mikó Kollégium előtti térre, ahol az előző este felállított színpadon egyházi és világi képviselők mondtak az alkalomhoz illő beszédet.

Felszólalt Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspök-helyettese, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke, Bálint Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház püspöke, Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke és Fehér Attila, az Evangélikus-Lutheránus Egyház képviseletében. Beszédet mondott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

A tömeg óhajának eleget téve szólt az egybegyűltekhez Sánta Imre bikfalvi lelkész, aki több társával együtt 57 napig tiltakozott a Mikó Kollégium épülete előtt.

A demonstráció résztvevői háromszoros felkiáltással fogadták el az Igazság Napja kiáltványt. A békés tüntetés a magyar és a székely himnusz eléneklésével ért véget.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
VakOnd
2012-09-03 12:18:04
Fasizmus
Ugyan ez a fasisztoid igyekezet uralkodik Magyarországon is, csak ott az önkormányzatoktól és a betiltott kisegyházaktól rabolják el erőszakkal, mivel az IDEOLÓGIAI ÉS VALLÁSSZABADSÁGOT is beszüntették.

Annyival cifrább a helyzet, hogy mivel a középkorba visszarángatták az anyaországot, miszerint az államot és a katolikus egyházat összeforrasztották megint, ezen iskolák egy részét is átjátszák a klérusnak, szellemi fertőzésbe kényszerítve azokat is, akik nem kívánják azt. A pestises ideológiát kényszerítik a hazára, az 1000 éve elnyomó, véreskezű egyház ideológiai diktatúrájával.
avatar
vogul
2012-09-03 14:28:12
normális?
A válság nagyon rámehetett az agyadra.
avatar
lajosfia
2012-09-04 11:47:29
"Fasizmusnak" válasz
Vannak az agybajnak olyan változatai, amelyeket állítólag ki lehet hordani lábon. Javaslom, hogy kezeltesd magad, talán rendbe jössz. Tudok ajánlani Udvarhelyen jó orvost. Az agyi eseted súlyosnak látszik sajnos, így nem biztos, hogy valaha is normális leszel.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."