Ma hallgatják meg a miniszter-jelölteket

Kedden, azaz ma 11 órától a parlamenti bizottságok meghallgatják az Emil Boc által összeállított kormány tagjait.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

parlament
parlament
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. december 22., 09:50
0 hozzászólás. 


A 7 demokrata-liberális (PDL), 3 RMDSZ-es és 5 független minisztert hallgatnak meg a képviselőház és a szenátus tagjai. 11 órakor kezdődik a vizsgálat, este 8-ig be is fejezik. Markó Bélát nem hallgatják meg, mivel ő nem tölt be semmilyen tárcavezetői posztot, így ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá is, mint Emi Boc kormányfőre.

Holnap reggel kerül sor a szavazásra, ahol a parlament eldönti, hogy lesz-e új kormánya az országnak vagy sem. Összesen 236 bizalmas honatyára van szükség Emil Boc új kormányának megvalósításához. A fentebb említett szövetségnek összesen 238 képviselője, illetve szenátora van, ami épp elég, hogy a parlament megszavazza a kormányt.

Egyelőre úgy néz ki, hogy a nemzeti liberálisok (PNL) ellene fognak voksolni, legalábbis hétfői ülésükön ezt a döntést hozták – szerintük ellenkezik az Alkotmány és a parlamentarizmus elveivel, hogy ugyanazt a miniszterelnököt és jórészt ugyanazokat a tagokat akarják újból beiktatni, akiket egyszer már bizalmatlannak tartott a parlament (szerk. megj.: haton vannak az előző kormányból jelölve a mostaniba).




0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."