Változott a sofőrvizsga-rendszer

Hétfőtől módosult a sofőrvizsga: gyakorlati próba keretén belül mostantól sötétedés után is tesztelik vezetésünket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

soforvizsga
soforvizsga
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. január 21., 15:50
0 hozzászólás. 


Új rendelet lépett hatályba a gépkocsivezetői jogosítvány megszerzésére vonatkozóan, ami január 19-én jelent meg a Hivatalos Közlöny 43-as számában. A 2010/8 belügyminiszteri határozat módosítja és kiegészíti az eddig érvényben levő törvényt.

Eszerint az elméleti próba továbbra is számítógépes tesztelési rendszerrel zajlik majd. Az előre bejelentkezett vizsgázók között vonalkódos sorszámjegyeket osztanak ki, ami csak arra a napra lesz érvényes.

soforvizsga

A gyakorlati próbára településen belül és kívül is sor kerül, újításként sötétedés után is vizsgáztatnak. A rendőr és tanú kíséretében zajló próbatételt a megyeszékhelyen kívül is megszervezhetik, ha vizsgáztatás szempontjából az illető megyei jogú város megfelelő forgalmi feltételeket biztosít.

A tesztvezetési útvonalakat a közlekedés-rendészet jelöli meg, s ezek rendszerint mások kell legyen, mint az oktatás során használtak. A gyakorlati próba megszakítható, ha a vizsgáztató nem megfelelő időjárási viszonyokat tapasztal.

Az A és A1 kategóriák esetében a gyakorlati vizsgára az erre a célra berendezett pályákon kerül sor. Habár a rendelet hatályba lépett, arra nem érvényes, akinek a vizsgáztatása folyamatban van.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."