Kedden sztrájkolnak a közhivatalnokok

Ezen a héten beindul a nemtetszéseknek hangot adó gépezet: keddre a közhivatalnokok, szerdára a tanárok hirdettek figyelmeztető tiltakozásokat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tiltakozas
tiltakozas
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 01., 11:41
0 hozzászólás. 


A szakszervezetek körében általános felháborodást váltott ki a kormány idei költségcsökkentő intézkedése: a honatyák nagy horderejű leépítésekkel orvosolnák az államháztartás problémáit.

A közhivatalnokok február 2-án, kedden reggel kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak az egységes bérrács és a leépítések ellen. Több mint 50 ezer helyi közigazatási alkalmazott vesz részt a tiltakozásban, ami azt jelenti, hogy a polgármesteri hivatalok, a megyei tanács és közintézmények ebben az időszakban nem fogadnak ügyfeleket. Székelyudvarhely polgármesteri hivatala is csatlakozik a tiltakozás, 7:30-tól 9:30-ig nem dolgoznak a hivatalnokok. Jövő hétre általános munkabeszüntetéssel fenyegetőznek.

Február 3-án, szerdán a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezet tagjai tiltakoznak majd az oktatási minisztérium épületénél a tanügyben tervezett 15 ezres létszámcsökkentés miatt. A közalkalmazottak további felvonulásokat terveznek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."