Vége a „legális fűnek”

A kormány ma sürgősségi rendelettel tiltotta be 36 hallucinogén anyag gyártását, forgalmazását és árusítását.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

halucinogn4
halucinogn4
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 10., 16:59
2 hozzászólás. 


Lezárult a „legális füvezés” korszaka egy ma kiadott sürgősségi kormányrendelet értelmében. Sokan csak így nevezték azokat a bódító szereket, amelyeket különböző boltok polcain lehetett felfedezni az utóbbi évben. Ez pontosabban 27 vegyi anyagot és kilenc növényt foglal magába, melyek mostantól hivatalosan is kábítószernek minősülnek. Így az alacsonyabb veszélyességi fokozatú termékek termesztéséért, gyártásáért vagy forgalmazásáért 3-15 év börtön jár, míg a magas veszélyességi fokúakért 10-20 évet is rács mögött tölthet a vétkes. Vásárlás, illetve saját felhasználásra való tartás esetén az időtartamok 6 hónap és 2 év közötti szabadságvesztésre vagy pénzbírságra, és 2-5 év börtönre módosulnak a veszélyesség függvényében.

halucinogn2

Már nincs a polcokon tiltott szer

Az újonnan betiltott anyagok listáján egyébként szerepelnek a pszilocibin-gombák, a látnokzsálya, a ketamin, valamint a mefedon is, amit sokan csak „fürdősó” néven ismertek. Az ügy kapcsán megkérdeztük Fülöp Róbertet is, aki egy olyan helybéli üzlet vezetője, ahol forgalmaztak ilyen jellegű anyagokat. Elmondása szerint az itteni boltból már december környékén elfogytak a most betiltott anyagok, azóta nem hozattak újabb adagot, ugyanis már korábban hallottak arról, hogy bekövetkezhet a tiltás.

halucinogn4

Bezárnak a csak hallucinogént forgalmazó boltok

Megtudtuk, a megye többi városában nagyobb volt a kereslet a szerek iránt, itt Udvarhelyen főként néhány egyetemista érdeklődött. A kormányrendelet egyébként a Hivatalos Közlönyben való megjelenésekor azonnal érvénybe lép, és egyik passzusa szerint a még raktáron lévő hallucinogén anyagokat meg kell semmisíteni - az erre kiszabott türelmi időn belül.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
BélaFaluró
2010-02-17 12:05:11
nagyhiba!
Drága Szasza és társai..
sajnos halvány lila gőzötök sincs az újságírásról, online formájáról végképp nincs..

ezzel a cikkel (és sok másikkal is) olyan alapvető média-bakikat követtetek el amely mebocsájthatatlan!

az a pont ahol elszakadt a cérna: "Udvarhelyen főként néhány egyetemista érdeklődött" - fogalmatok nincs h mit írtok le! s ha nem értitek meg h miért hozom fel mindezt, akkor soh nem is lesz.
avatar
barni
2010-02-17 12:25:46
re: nagyhiba!
Ez a kijelentes tokeletesen ertheto, nem ertem mi a problemad vele, ha te nem erted, akkor ne fogd azt Szaszara. Inkabb olvasgasd el meg parszor, hogy felfogja a kisagyad.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."