Minket is szemléz az új erdélyi portál

Főtér.ro új címmel erdélyi szemleportál elindítását jelentették be a szerkesztők Kolozsváron.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Főtér.ro
Főtér.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 11., 14:00
0 hozzászólás. 

Az Erdélyi Médiatér Egyesület által kedden elindított portál azt tűzi ki célul, hogy keresztmetszetét adja az Erdélyben születő tartalmaknak és az Erdély szempontjából releváns, máshol megjelenő tartalmaknak.

A Kocsmában küzdenek a lakásmaffia ellen című írásunkat már tegnap átvette a portál.

Szakáts István, az Erdélyi Médiatér Egyesület elnöke elmondta: nem elsősorban a hírre koncentrálnak, hanem arra, hogy mit gondolnak a hírről.

Hozzátette, ahogyan a közösségi oldalakon az ismerősei megosztják a híreket és véleményt fűznek hozzá, úgy akarják a Főtér.ro-n is megvitatni az erdélyi közélet témáit.

"Az a cél, hogy megszólítsuk azokat, akik képesek bekapcsolódni a közéletbe. Szeretnénk oda eljutni, hogy aktív közösségi élet alakuljon ki ezen az oldalon" - jelentette ki Szakáts István. Hozzátette, Erdélyben rendkívül alacsony szintű a "kommentkultúra", ezen szeretnének változtatni.

A kiadó képviselője azt is elmondta, hogy a portál beindítására 40 millió forintos támogatást nyertek a Határok Nélkül a Magyar Nyelvű Sajtóért Alapítványtól. Ebből egy évig tudják működtetni a portált, a bejáratási év tapasztalatai pedig megmutatják, hogy merre kell tovább mozdulniuk.

Papp Attila Zsolt, a portál főszerkesztője elmondta, "jó helyen kapirgál" az, akinek a Főtér.ro-ról a magyarországi Mandiner.hu struktúrája jut eszébe. Hozzátette, a Mandiner csapata segítette a kolozsvári projekt megvalósulását.

Az oldalon fontos tér jut az erdélyi sajtóban megjelenő véleményeknek. Ezeknek csak néhány mondatát idézik és közlik a linket, amely elvezet a vélemény megjelenésének az eredeti helyére.

A főszerkesztő kijelentette: szabad teret akarnak biztosítani az írások kommentálásának. A kommenteket csak utólag moderálják, a sértő véleményeket, ellenőrizhetetlen állításokat tartalmazó hozzászólásokat eltávolítják. Nem törekszenek arra, hogy kínosan egyensúlyozzanak a politikai nézetek között, de nem lesz politikai propaganda az oldalon.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."