Autópályáért tüntettek a Dacia-alkalmazottak

A Dacia gépkocsigyár több ezer alkalmazottja tüntetett szerdán, és azt követelték, hogy a hatóságok minél hamarabb építsék meg a Pitești-Nagyszeben közötti autópályát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Dacia gyár
Másfél órán át állt a munka
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 06., 07:06
0 hozzászólás. 

A közszolgálati rádió szerint 4-5 ezer ember vett részt a gyár dolgozóinak érdekeit védő szakszervezet által szervezett megmozduláson. A mintegy másfél órás akciót helyi idő szerint délután kettőkor fejezték be, és a tervek szerint a munkások később pótolják a kiesett munkaidőt, ugyanis a tüntetés ideje alatt szünetelt a munka a gyárban.

A Pitești város melletti Mioveni településen működő Dacia üzem többnyire nyugati exportra dolgozik, és a gyár vezetői korábban elmondták, hogy naponta 350 teherautó hagyja el a gyár kapuját, és szállítja az eladásra szánt Dacia-járműveket a nyugati határ felé. Ezen az útszakaszon egyedül a Pitesti és Nagyszeben közötti autópálya terve kérdéses, ugyanis a román hatóságok 2020 utánra halasztották a Déli Kárpátokat átszelő autópálya megépítését.

Korábban a gyár vezetősége is elégedetlenségét fejezte ki emiatt. Közölték, hogy járművenként 30 eurót takarítanának meg, ha létezne az autópálya, de ez még nem elég nyomós érv azért, hogy a Dacia elhagyja Romániát.

Nicolas Maure, a Renault Románia vezérigazgatója február végén elmondta: a francia gyártó egyelőre nem telepíti át a mioveni összeszerelő üzemét a marokkói Tangerbe, de leszögezte, a romániai gyárnak meg kell őriznie versenyképességét, ami a romániai infrastruktúra fejlesztésétől és a bérköltségektől is függ.

Traian Băsescu államfő február elején jelentette ki, hogy Románia elveszítheti a Dacia mioveni összeszerelő üzemét amiatt, hogy a kormány nem tekinti prioritásnak a Pitești-Nagyszeben közötti autópálya megépítését.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."