Államelnök lehet a miniszterelnökből?

Victor Ponta csak önmagát és Mircea Geoanăt tartja esélyesnek pártjából az elnöki címre. Támogatnának mást is, ha a nép is úgy akarja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Victor Ponta
Victor Ponta, a wannabe államelnök?
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 08., 16:23
0 hozzászólás. 

Oroszos beütésű kijelentést tett Victor Ponta miniszterelnök, miszerint pártjából, a PSD-ből csakis önmagáról és Mircea Geoană korábbi pártelnökről gondolja úgy, hogy reális esélyekkel indulhatnának az idei államelnök-választáson.

A miniszterelnök elsődleges célja, hogy újraélessze a szociál-liberális USL pártszövetséget, és a liberálisokkal közösen állítsanak jelöltel, de amennyiben ez nem jön össze, olyan embert fognak támogatni, akit a felmérések szerint a nép is akar.

Ponta már látja is az esélyesek névsorát: pártjából saját magát és Geoanát tudja elképzelni államfőként, míg, ha indulni akarnak, esélyesnek és támogathatónak tartja Mugur Isărescut, Sorin Oprescut és Călin Popescu Tăriceanut.

Arról, hogy kit támogat a PSD az idei állemelnök-választáson, május 25., vagyis az európarlamenti választás után dönt a párt.

Victor Ponta elmondta, ő inkább szeretne miniszterelnök maradni, mintsem elnökké válni, és nem követné az orosz mintát, ahol volt már példa ilyen típusú váltásra.

Második számú jelöltje, Mircea Geoană egyébként már szeretett volna egyszer államfő lenni, ám a 2009-es választást elvesztette, Traian Băsescu javára.

uh.ro/realitatea.net



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."