Nem tiltják be a miccset

Romániában a miccsként ismert, darált húsból készített tradicionális terméket továbbra is lehet készíteni hagyományos recept szerint.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Miccs
Szabad csórékolbászt készíteni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. március 12., 08:45
0 hozzászólás. 

A román média keddi jelentése szerint az Európai Bizottság Élelmiszerlánc- és Állategészségügyi Állandó Bizottsága (SCFCAH) elfogadta, hogy a roston sült román hagyományos termék elkészítéséhez ezentúl is lehet használni szódabikarbónát és a kármint.

Korábban úgy nézett ki, hogy Brüsszel nem tesz kivételt a románok kedvéért, ezért Romániában valóságos "csórékolbászpánik" tört ki. A miccs a román konyha darált marha- és birkahúskeverékből készült, fűszeres rostonsült-különlegessége.

Romániában meglehetősen népszerűek a piknikezések, ebből az alkalomból a románok zöme a flekken mellett általában miccset süt. A húsféle már előre ledarált, kolbász alakúra gömbölyített, fagyasztott formában is kapható, és a vendéglők étlapjáról sem hiányzik általában a roston sült ínyencség.

Dacian Cioloș, az Európai Bizottság agrárbiztosa elégedettséggel vette tudomásul, hogy sikerült rendezni ezt a kérdést, és kiemelte: a döntés azért fontos, mert így Románia továbbra is exportálhatja a hagyományos recept szerint készített csórékolbászt.

Ellenkező esetben Románia már nem szállíthatott volna külföldre szódabikarbónát és kármint tartalmazó darált húst. A brüsszeli döntés szerint a két élelmiszeradalék csak a miccsben használható, az engedély nem vonatkozik más termékekre.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."