A tehetősebb családoktól megvonnák a gyerekpénzt

Olyan jogszabályon dolgoznak, ami szerint a módosabb szülők gyerekeitől megvonnák a támogatást, szegény családok estén növelnék az összeget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

gyerekek
gyerekek
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 20., 10:23
1 hozzászólás. 


Mihai Şeitan munkaügyi miniszter pénteken jelentette be, hogy úgynevezett jövedelemhatár megszabására készülnek, ami felett a gazdag családok gyerekei nem részesülnének semmilyen szociális támogatásban. Mint kiderült, az idei kormányprogram előírja a gyermeknevelési támogatás növelését, viszont az e célra meghatározott keretből nem lehet ezt megvalósítani.

gyerekek

Már meg is alakult az a munkacsoport, amely átdolgozza a gyerekpénzre vonatkozó törvényt, a lényeg, hogy a rászorultak kapják meg az összeget – közölte Mariana Nedelcu, a szaktárca szociális védelemért felelős államtitkára.

Markó Béla miniszterelnök-helyettes nemtetszését nyilvánította a korai beharangozó miatt: „Nem értem, Şeitan miniszter úr miért ijesztgeti az embereket olyan ötletekkel, amelyekről nem volt még szó a koalícióban. Hallotam a javaslatról, de erről a koalíciós tanács még nem tárgyalt, és nem körvonalaztunk semmilyen megoldást. A miniszter úrnak meg kellene várnia a döntést, és csak azután kellene ijesztgetnie az embereket.”


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kukurica
2010-02-20 14:48:30
igazságtalanság... hüjeség...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."