Székelyföldi diákokat tüntetett ki a miniszter

Remus Pricopie miniszter tüntette ki a román tanulmányi versenyen jeleskedő székelyföldi magyar gyermekeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Remus Pricopie
Remus Pricopie
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 14., 06:38
0 hozzászólás. 

Remus Pricopie oktatásügyi miniszter tüntette ki vasárnap azokat a székelyföldi magyar anyanyelvű diákokat, aki jó eredményeket értek el a román nyelv és irodalom tanulmányi versenyén.

A román nyelvből és irodalomból kimondottan székelyföldi magyar diákok számára szervezett verseny 32 nyertese vehetett részt a hét végi bukaresti jutalomkiránduláson, amelynek keretében múzeumokat látogattak, bejárták a kormány és a parlament épületét, és bukaresti román diákokkal is találkoztak - írta a Mediafax hírügynökség.

Remus Pricopie miniszter román nyelvű könyvekkel és egy román zászlóval ajándékozta meg a székelyföldi diákokat. Beszédében elismerte, hogy a magyar környezetben élő magyar iskolában tanuló gyermekeknek különös erőfeszítéseket kell tenniük ahhoz, hogy a román nyelvet és irodalmat olyan szinten elsajátítsák, ahogy azt a verseny nyertesei tették.

A csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban múlt héten megszervezett román nyelvi és irodalmi versenyen mintegy háromszáz Hargita, Kovászna, Maros és Bákó megyei 5-12. osztályos magyar diák mérte össze társaival a tudását.

Az Agerpres hírügynökség a 12. alkalommal megszervezett verseny kezdeményezőjét, Maria Sturzu romántanárnőt idézte, aki szerint a magyar gyerekek - hiányos nyelvtudásuk miatt - nem szívesen szólalnak meg románul. A kezdeményező ezen a helyzeten szeretne változtatni a versennyel.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."