Kezdhetünk aggódni?

A románok továbbra is nagyobb kedvvel szavaznak. Hargita és Kovászna megyében alacsony a részvétel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Megkutyálták magukat a magyarok
Megkutyálták magukat a magyarok
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 25., 15:05
0 hozzászólás. 

A 13 órakor az európai parlamenti választásokon való országos részvételi arány 12,54 százalékos volt, magasabb, mint 2007-ben és 2009-ben. Hargita megyében viszont a szavazati arány alacsonyabb, mint 5 éve – derül ki az RMDSZ által összesített adatokból. 13,51 százaléknyian vettek rész a választáson, míg 2009-ben 3,5 százalékkal magasabb, azaz 14,3 százalékos volt ez az arány.

Kovászna megyében is hasonló a helyzet, jelenleg a szavazati joggal rendelkezők 11, 41 százaléka tett eleget állampolgári kötelességének, míg a legutóbbi EP választásokon a 13 órási adatok értelmében magasabb, 14, 3 százalékos volt a jelenlét a választási urnáknál.

A kormányközeli Antena 3 hírtevelvízó exit poll adatokat szivárogtatott ki. Eszerint a PSD-UNPR-PC szövetség 43 százalékon áll, a PNL és a PDL egyaránt 14-en, a liberálisoktól összeférhetetlenségi ügyei miatt kilépett, és függetlenként induló Mircea Diaconu 4 százalékon, a PMP 9 százalékot kap, az RMDSZ pedig 4 százalékon áll, ami azt jelenti, hogy ha valóban ez lenne az eredmény, kiesne az EP-ből - írja a főtér.ro.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."