Lemondott a PNL vezetése

Lemondott a PNL éléről Crin Antonescu pártelnök, és a párt teljes elnöksége hétfőn, mivel a párt a várakozásokon alul szerepelt az EP-választáson.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Crin Antonescu
Crin Antonescu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 26., 20:21
0 hozzászólás. 

A húsz százalék fölötti támogatottságot remélő ellenzéki PNL a voksok kevesebb mint 15 százalékát szerezte meg.

Antonescu a hétfői tanácskozás után közölte, hogy a PNL állandó tanácsa tudomásul vette az elnökség lemondását, amely ügyvivőként fogja vezetni a pártot a rendkívüli tisztújító kongresszusig.

Antonescu elmondta, a PNL állandó tanácsa elfogadta azt a javaslatot, hogy a párt EP-mandátumot szerzett hat képviselője kérje csatlakozását az európai néppárti frakcióhoz.

A PNL kizár minden kormányzati vagy parlamenti együttműködést a Victor Ponta miniszterelnök vezette, az EP-választáson győztes román Szociáldemokrata Párttal (PSD) - tette hozzá Antonescu.

"Victor Ponta nevetséges módon próbálja megosztani pártunkat, és szétforgácsolni az ellenzéket. Pártunk nehéz pillanatban van, de álláspontunk továbbra is szilárd: nem fogunk együttműködni a szociáldemokratákkal" - hangoztatta Crin Antonescu, arra utalva, hogy Ponta a választások után felhívást intézett a liberálisokhoz, hogy alakítsák újra a 2012-es választásokon győztes Szociálliberális Szövetséget.

A PNL állandó tanácsának ülésére Călin Popescu Tăriceanu, a PNL-ből februárban kilépett volt pártelnök is megérkezett, de kitessékelték a teremből. Tăriceanu a szociáldemokratákkal való együttműködés híveként került összetűzésbe a PNL most távozó vezetésével.

A PNL-ből való távozása után a szociáldemokrata többség Tariceanut megválasztotta a román szenátus elnökévé.

Ősszel államfőválasztást tartank, ennek kimenetelét döntő módon befolyásolhatja, hogy a liberálisok a jobboldali erőket, vagy volt kormányzati szövetségesüket, a Victor Ponta vezette szociáldemokratákat támogatják.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."