Március 15-én indul a tanügyi sztrájkhullám

A tanügyi szakszervezetek közölték akciótervüket: lesz nagygyűlés, sztrájkőrség, figyelmeztető megmozdulások, júniusban pedig be is fagyaszthatják a tanévet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tiltakozas
tiltakozas
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 11., 10:52
0 hozzászólás. 


A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) tegnap ismertette tiltakozó akcióik menetrendjét. A lavina március 15-én, azaz jövő héten indul el, amikor is két hétig helyi nagygyűléseket, sztrájkőrségeket és figyelmeztető sztrájkokat szerveznének. Április 12. és 30. között a tanügyminisztérium és a kormány székhelye előtt tartanak majd tiltakozó felvonulásokat. Előreláthatólag májusban sem csitulnak a kedélyek, hiszen a hónap első felében nagygyűlést hívnak össze Bukarestben, második felében pedig újabb figyelmeztető megmozdulásokra számíthat a szaktárca.

tiltakozas

Ha a tanügyi gárda úgy látja, hogy mindez nem hatásos, akkor júniusban még inkább bekeményítenek, általános sztrájkot hirdetnek, ezzel befagyasztva a 2009/2010-es tanévet.

Az országos tanügyi szakszervezetek többet között az egységes bértörvény, valamint a 2010 őszén várható nagymértékű leépítések ellen tiltakoznak.

Forrás: Mediafax


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."