Verestóy lesz a következő?

A román sajtó szerint az udvarhelyi szenátorra is lecsap a DNA. Verestóy tagadja, hogy valaha erdőkitermeléssel foglalkozott volna.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

VerestoyAttila-sotet
Verestóy Attila (Fotó: Csedő Attila)
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. október 24., 13:56
1 hozzászólás. 

Verestóy Attila szenátor neve is felbukkant a Viorel Hrebenciuc és társai erdővisszaszolgáltatási botránya kapcsán a román hírekben.

Előbb Cozmin Gușă képviselő, politikai elemző vetette fel, hogy miért hiányzik a DNA dossziéjából a szenátor neve, majd a Național napilap nyomán a stiripesurse.ro is foglalkozott a témával. A Național belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség következő célpontjai Verestóy Attila szenátor és Mircea Dușă, volt Hargita megyei prefektus és belügyminiszter, jelenlegi védelmi miniszter lesznek.

Az „erdőmutyi", azaz a visszaszolgáltatási dosszié kapcsán több magas rangú politikust és három törvényszéki bírót, köztük egy magyart is, vádoltak meg azzal, hogy közreműködtek kilencvenezer hektárnyi erdő törvénytelen visszaszolgáltatásában. A politikusok közt olyan nevek bukkantak fel, mint Ilie Sârbu (Victor Ponta apósa), Ioan Adam és Viorel Hrebenciuc PSD-és honatyák.

Nem fut bogra „Isten druzsbája"

A visszaszolgáltatási dossziéval párhuzamosan a DNA ügyészei összeállítottak már egy másik iratcsomót a Hargita megyei erdőirtással kapcsolatban, melyben Mircea Dușă és barátja, Verestóy Attila neve merül fel – állítja a Național egy belügyminisztériumi jelentésre hivatkozva, mely még abból az időből származik, amikor Mircea Dușă állt a belügyi tárca élén.

Dușă eszerint Verestóy kérésére a befolyással való üzérkedés határán lévő lobbitevékenységet folytatott, melynek célja az volt, hogy állítsák le a Hargita megyei erdőirtással kapcsolatos ellenőrzéseket.

A Transindex hírportál meg is kereste a hír hallatán az RMDSZ-es szenátort, aki azt nyilatkozta, hogy nincs és soha nem volt érdekeltsége sem az erdőkitermelésben, sem az erdővisszaadásban.

„Húsz éve próbálnak belekavarni egy olyan dologba, amihez semmi közöm: nem foglalkoztam sem erdőkitermeléssel, sem erdővisszaadással" – jelentette ki a Transindex megkeresésére a szenátor.

Ez a vád a Nagyrománia Párt évekkel ezelőtti híreszteléséből származik, ami időnként felmerül a sajtóban. Nem kapott megkeresést a DNA-tól, és PSD-és politikustársaihoz hasonlóan csupán a „rendkívül mocskos kampány" számlájára írja a DNA-val való hírbe hozását, akárcsak a Korodi Attila környezetvédelmi miniszterét – olvasható a hírportálon.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2014-10-25 11:29:06
khm... khm... khm... khm...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."